- 0
De mit tegyen az, aki egy lakótelep közepén lakik és nincs ideje és helye grillezni? Készítse el a szegény ember grill csirkéjét, a són sült csirkét.
Nagyon sokszor készül nálunk, mert a kihűlt húsából másnap lehet készíteni egy salátát, vagy esetleg egy gyors csirke gyrost.
A tepsi aljában elterítünk 1 kg sót (sima ún. kősót, az a lényeg hogy ne legyen jódozott), ráterítjük a megmosott, leszárított csirkecombot ( lehet csontos mell, pulyka comb, szárnya, de farhát is finom így megsütve ). Letakarom alufóliával, 45 perc 200 C-on, utána leveszem a fóliát, és újabb 45 perc a sütőben. A sütés fontos része hogy nem kell rá semmi fűszer, és a só elnyeli a kifolyt nedveket, így egy kellemes omlós husit kapunk. Önmagában is nagyon finom, krumpli pürével, vagy párolt zöldséggel egy kis sajtmártással.......
![](https://flagmagazin.hu/userfiles/text/csir3.jpg)
Bőre alá dughatunk fokhagymát, majoránnát, rozmaringot és ezzel is változatossá tehetjük.
Jó étvágyat!
![](https://flagmagazin.hu/userfiles/text/max%281%29.jpg)
Max
Előző cikkMax konyhája - Tzaziki