- 0
Amikor először kóstoltam a tzaziki-t (czacikit), azonnal megkedveltem. Sokat és sokszor készítettem, de mindig változott, alakult a saláta.
Aztán amikor elkezdtem készíteni a házi krémsajtot, attól fogva ehhez is lecsepegtettem a joghurtot. Kevésbé ázik el a dolog, megfelelően krémes lesz az állaga. Érdemes megnézni, hogy az alatt a röpke kb. két óra alatt, mennyi savó válik ki a joghurtból.
Hozzávalók:
2 doboz 450 gr-os natúr joghurt,
3 db kemény kígyó uborka
1-2 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj, só, bors
Az uborkát alaposan lecsutakolom, és durvára reszelem. Sózom, majd egy szűrőkanálban félre teszem csepegni. A joghurtot kikaparom a dobozból, bele egy tiszta póló/géz anyagba, és azt is szűrőbe teszem csöpögni. Hagyom állni kb. 2 órát.
A joghurtot kikeverem az olajjal, ízesítem, belereszelem a fokhagymát. Az uborkát kicsavarom, és egy hablapáttal óvatosan összekeverem az egészet.
Fedeles műanyag edényben teszem a hűtőbe, mert erős az illata.
Nem tudom meddig fogyasztható, mert a másnap reggelnél tovább egyik sem maradt meg. Tökéletes "csak úgy evéshez", vagy grillezéshez, piknikhez.
Hozzá egy könnyű rozé vagy siller, egy szeletke rozsos-magos kenyér, és éljen a mediterrán "fílíing".
Max
Előző cikkMax konyhája - Tökmagmajonéz