Ma 2024 december 22. Zénó napja van. Holnap Viktória napja lesz.
2eecd5729154a141c634245fbbe8e67e.jpg

Max konyhája - Tzaziki

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Amikor először kóstoltam a tzaziki-t (czacikit), azonnal megkedveltem. Sokat és sokszor készítettem, de mindig változott, alakult a saláta.

Aztán amikor elkezdtem készíteni a házi krémsajtot, attól fogva ehhez is lecsepegtettem a joghurtot. Kevésbé ázik el a dolog, megfelelően krémes lesz az állaga. Érdemes megnézni, hogy az alatt a röpke kb. két óra alatt, mennyi savó válik ki a joghurtból.

 
Hozzávalók:
 
2 doboz 450 gr-os natúr joghurt,
3 db kemény kígyó uborka
1-2 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj, só, bors
 
Az uborkát alaposan lecsutakolom, és durvára reszelem. Sózom, majd egy szűrőkanálban félre teszem csepegni. A joghurtot kikaparom a dobozból, bele egy tiszta póló/géz anyagba, és azt is szűrőbe teszem csöpögni. Hagyom állni kb. 2 órát.
A joghurtot kikeverem az olajjal, ízesítem, belereszelem a fokhagymát. Az uborkát kicsavarom, és egy hablapáttal óvatosan összekeverem az egészet.
Fedeles műanyag edényben teszem a hűtőbe, mert erős az illata.
Nem tudom meddig fogyasztható, mert a másnap reggelnél tovább egyik sem maradt meg. Tökéletes "csak úgy evéshez", vagy grillezéshez, piknikhez.
Hozzá egy könnyű rozé vagy siller, egy szeletke rozsos-magos kenyér, és éljen a mediterrán "fílíing".
 

 

Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Vetítő (30) Gazdaság (724) Jobbegyenes (2898) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (543) Történelem (18) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Flag gondolja (38) Egészség (50) Autómánia (61) Mondom a magamét (8038) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (342) Tv fotel (65) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>