Magyar konyha - auguszt olga receptjei
Flag
2016.05.15
A hajdina a régebbi korokban (és egyes területeken még ma is) a táplálkozás szerves része volt.
6214
Flag
2015.05.17
Az első tengerparti nyaralásom a 60-as évek végén meghatározó volt gasztronómiai szempontból. Szüleimmel az akkori Jugoszláviába utaztunk, apánk megmutatta, hol töltötte ifjúkorát Abbáziában
7614
Flag
2015.04.12
Egyre gyakrabban van igény a laktózmentes süteményre, így a puncstorta mellett az a nagyon egyszerű, de finom linzertorta is az asztali kínálat része lehet, melyet a nagy tragika lakodalmán...
5311
Flag
2015.03.29
Gasztronómiai túrára indultunk cukrász barátaimmal, s a Bledi-tónál tudtuk, jó helyen járunk.
7300
Flag
2015.03.15
Régen tsemegetsinálóknak nevezték az édességkészítőket. A cukrász szót először Széchenyi István írta le 1830-ban, a Hitelben.
7319
Flag
2014.06.01
Gyerekkorom nyalánkságainak legkedveltebbje a szederhab volt. A szüleink a Balaton mellé küldtek egy ismerős családhoz nyaralni, és kikerülve a megszokott cukrászdai környezetből nagyon hiányzott az...
4902
hirdetés
Flag
2014.05.04
Egy zöldség, amit gyümölcsként használunk. Ha Párizsban járnak, keressék fel a Szajna bal partján, a Bonaparte utcában Pierre Hermé üzletét.
4608
Flag
2013.11.17
Az E80 torta 1992-ben született, melyet az édesapa, Auguszt Elemér 80. születésnapjára készítettek. A tortán az "Isten éltessen, Elemér! 80" felirat állt, ennek a rövidítése lett az E80.
5547
Flag
2013.10.20
Auguszt Olga német -országi tapasztalatait osztjuk meg a bajor szilvás lepény elkészítése előtt: Nővérem Bajorországban élt, és mikor egyszer ősszel meglátogattam, München összes cukrászdájában,...
5720
Flag
2013.10.13
A legenda szerint az indiánert Pálffy Ferdinánd gróf „találta fel”, aki a XIX. század elején a bécsi Theater an der Wien intendánsa volt.
6210