- 0
A hajdina a régebbi korokban (és egyes területeken még ma is) a táplálkozás szerves része volt.
Hajdinás szuflépiskóta
Leggyakrabban kását főztek belőle, s a legtöbben napjainkban is csak ebben a formában ismerik, pedig a hajdina ennél lényegesen sokoldalúbb. Kiemelkedően magas az élelmirost-tartalma, de a B-vitamin- és a nyomelemszükségletet is fedezi.
HOZZÁVALÓK:
- 24 dkg tojásfehérje (kb. 7 db)
- 24 dkg mandulaliszt
- 15 dkg hajdinaliszt
- 3 dkg liszt
- 3 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉSE:
Verjük fel a tojásfehérjét. Keverjük össze a liszteket, cukrot. Adagoljuk a felvert tojásfehérjéhez. Nyomózsákba töltve könnyebben adagolhatjuk a formába. Süssük 20 percig 160-180 °C-on.
PIROS KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 9 dkg porcukor
- 28 dkg málna
- 3 dkg kukoricakeményítő
ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot keverjük össze a keményítővel, szórjuk a málnára, botmixerrel törjük össze. Melegítsük meg, hogy az anyagok összeolvadjanak. Tegyük hűtőbe. Kihűlés után kanalazzuk a kosárkákba, díszítsük friss gyümölccsel.
Előző cikkSzellem a fazékból: Veszélyeztetett faj