Ma 2024 december 06. Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
francia-malnas-266x266.jpg

Francia málnás - Auguszt Olga receptje

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A hajdina a régebbi korokban (és egyes területeken még ma is) a táplálkozás szerves része volt.
Hajdinás szuflépiskóta

Leggyakrabban kását főztek belőle, s a legtöbben napjainkban is csak ebben a formában ismerik, pedig a hajdina ennél lényegesen sokoldalúbb. Kiemelkedően magas az élelmirost-tartalma, de a B-vitamin- és a nyomelemszükségletet is fedezi. 

HOZZÁVALÓK:
  • 24 dkg tojásfehérje (kb. 7 db)
  • 24 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg hajdinaliszt
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉSE:

Verjük fel a tojásfehérjét. Keverjük össze a liszteket, cukrot. Adagoljuk a felvert tojásfehérjéhez. Nyomózsákba töltve könnyebben adagolhatjuk a formába. Süssük 20 percig 160-180 °C-on.

PIROS KRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 9 dkg porcukor
  • 28 dkg málna
  • 3 dkg kukoricakeményítő
ELKÉSZÍTÉSE:

A cukrot keverjük össze a keményítővel, szórjuk a málnára, botmixerrel törjük össze. Melegítsük meg, hogy az anyagok összeolvadjanak. Tegyük hűtőbe. Kihűlés után kanalazzuk a kosárkákba, díszítsük friss gyümölccsel.

]]>www.magyarkonyhaonline.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Vetítő (30) Jobbegyenes (2892) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Irodalmi kávéház (543) Flag gondolja (38) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Gazdaság (721) Autómánia (61) Belföld (11) Mondom a magamét (8007) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Sport (729) Heti lámpás (339) Egészség (50) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>