www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Francia málnás - Auguszt Olga receptje

francia-malnas-266x266.jpg

Francia málnás - Auguszt Olga receptje

2016 május 15. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve
A hajdina a régebbi korokban (és egyes területeken még ma is) a táplálkozás szerves része volt.
Hajdinás szuflépiskóta

Leggyakrabban kását főztek belőle, s a legtöbben napjainkban is csak ebben a formában ismerik, pedig a hajdina ennél lényegesen sokoldalúbb. Kiemelkedően magas az élelmirost-tartalma, de a B-vitamin- és a nyomelemszükségletet is fedezi. 

HOZZÁVALÓK:
  • 24 dkg tojásfehérje (kb. 7 db)
  • 24 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg hajdinaliszt
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉSE:

Verjük fel a tojásfehérjét. Keverjük össze a liszteket, cukrot. Adagoljuk a felvert tojásfehérjéhez. Nyomózsákba töltve könnyebben adagolhatjuk a formába. Süssük 20 percig 160-180 °C-on.

PIROS KRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 9 dkg porcukor
  • 28 dkg málna
  • 3 dkg kukoricakeményítő
ELKÉSZÍTÉSE:

A cukrot keverjük össze a keményítővel, szórjuk a málnára, botmixerrel törjük össze. Melegítsük meg, hogy az anyagok összeolvadjanak. Tegyük hűtőbe. Kihűlés után kanalazzuk a kosárkákba, díszítsük friss gyümölccsel.

]]>www.magyarkonyhaonline.hu]]>

Tisztelt olvasók!
Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin Twitter oldalát a következő címen: https://twitter.com/syracuse73. illetve a Facebook oldalát pedig az alábbi címen: https://www.facebook.com/flagmagazin
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

Magyar Menedék

Ajánló