www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Max konyhája - Són sült csirke

817ea2858d6039dd7f755aa4b6d520a9.jpg

Max konyhája - Són sült csirke

2009 július 23. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

De mit tegyen az, aki egy lakótelep közepén lakik és nincs ideje és helye grillezni? Készítse el a szegény ember grill csirkéjét, a són sült csirkét. 

Nagyon sokszor készül nálunk, mert a kihűlt húsából másnap lehet készíteni egy salátát, vagy esetleg egy gyors csirke gyrost.

A tepsi aljában elterítünk 1 kg sót (sima ún. kősót, az a lényeg hogy ne legyen jódozott), ráterítjük a megmosott, leszárított csirkecombot ( lehet csontos mell, pulyka comb, szárnya, de farhát is finom így megsütve ). Letakarom alufóliával, 45 perc 200 C-on, utána leveszem a fóliát, és újabb 45 perc a sütőben. A sütés fontos része hogy nem kell rá semmi fűszer, és a só elnyeli a kifolyt nedveket, így egy kellemes omlós husit kapunk. Önmagában is nagyon finom, krumpli pürével, vagy párolt zöldséggel egy kis sajtmártással.......
 
 
Bőre alá dughatunk fokhagymát, majoránnát, rozmaringot és ezzel is változatossá tehetjük.
 
Jó étvágyat!
 
 
 

Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja 

 
Magyar Menedék

Ajánló