Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
f1db2f0c741777680226675ccfa9b128.jpg

Gasztobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig XIII. Sablés au citron

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Sablés au citron (Citromos keksz):

 
Alap tészta (kb. 50 darabhoz):
 
3 db M-es tojás fehérjéje
 
30 dkg liszt
 
25 dkg vaj
 
15 dkg porcukor (a szárított citromhéjhoz használt cukrot zúztam meg mozsárban)
 
1 csipet só
 
Ízesítés:
 
5-6 dkg szárított citrushéj apróra zúzva a mozsárban
 
2 ml citrom kivonat/aroma
 
 
Késes aprítóban gyors fordulatszámon a vajat a tojásfehérjével és a porcukorral kihabosítom, bele a citrus törmelék és a kivonat. Pár pillanat alatt átkeverem, majd bele adagolom a szitált lisztet. Krémes masszává keverem, és dupla Folpackra terítem. Megformázom a rudat, szorosra tekerem a fóliát, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
A sütőt előmelegítem 180 C-ra. Kiveszem a rudat a hűtőből, vágok belőle egy akkora darabot amit felvágok sütni, a többit vissza a hidegre. Felvágom egy centi széles korongokra, sütőpapírra teszem, és szép pirosra sütöm (ez kb. 14-16 perc).
Rácson hagyom kihűlni.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
 
 
Max
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (312) Sport (729) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Tereb (146) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Mondom a magamét (7561) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Kultúra (7) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Történelem (18) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (706) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2793)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>