Ma 2024 február 22. Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
d7870bbb383622c3af0a31a44fcc3cb9.jpg

Gasztobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig XII. Sült birsalma-krémleves

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók:

  • 5-6 közepes birsalma
  • fél marék szegfűszeg
  • 2-3 ek. méz
  • 1-2 ek. cukor
  • őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín
  • kb. 3 dl tej


A birsalmákat megmossuk, körbe-körbe megtűzdeljük szegfűszeggel. Almánként 5-6 db elegendő. Tepsibe tesszük, majd forró sütőben kb. 15 perc alatt puhára sütjük.

A puha almát feldaraboljuk. Magházát kivágjuk, az esetleges lakókat szintúgy, és a gyümölcshúst fazékba pakoljuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi, és forrás után 1-2 percig főzzük, majd botmixerrel pépesre zúzzuk.
 


A tejszínt és a tejet összekeverjük, s vékony sugárban, közben folyton kevergetve a levesbe csorgatjuk. Ízesítjük fahéjjal, mézzel és cukorral, kiforraljuk.

Pirított mandulaszirommal meghinthető, egész biztos, hogy nem válik kárára!
 
Chef Viki

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Gasztronómia (539) Politika (1582) Nagyvilág (1309) Heti lámpás (305) Irodalmi kávéház (535) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Kultúra (6) Mondom a magamét (7420) Szépségápolás (15) Tereb (146) Vetítő (30) Jobbegyenes (2761) Belföld (10) Tv fotel (65) Gazdaság (698) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>