- 0
Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.
Tészta:
· 2 tojás
· 2 evőkanál kakaó
· 2 evőkanál méz
· 5 dkg vaj
· 2o dkg porcukor
· 35 dkg liszt
· 1 evőkanál szódabikarbóna
A hozzávalókat a liszt és szódabikarbóna kivételével gőz fölött melegítjük, sűrűre főzzük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a lisztet (a szódabikarbónát a lisztbe keverjük). Gyúrható tésztát kell kapni. Ha nem ilyen, akkor adjunk hozzá még lisztet! A tésztából két lapot nyújtunk, 180 fokos sütőben sütjük. A tészta nagyon nehezen nyújtható, erre készüljünk fel. Közepes tepsit használjunk!
Krém:
· 3 csomag vanília ízű puding
· 2 dl tejföl
· 1 evőkanál liszt
· 7 dl tej
· 25 dkg porcukor
· 25 dkg margarin/vaj
A pudingporokból, lisztből és tejből sűrű (nagyon sűrű) krémet főzünk. Belekeverjük a tejfölt, és hűlni tesszük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és ha kihűlt a pudingos krém, óvatosan, kis adagokban belekavarjuk. A krémet az egyik lapra kenjük, rárakjuk a másik lapot, csoki mázzal bevonjuk. Másnap fogyasztható.
A mi kinder szeletünk tetejére porcukor került csokimáz helyett. Így is finom, és mutatós lett!
Az eredeti recept lelőhelye: