- 0
Talán a legkedvesebb nyúlpecsenyém, sok emlék fűz hozzá. Elkészíthető csirkéből is, de ha így tálaljuk, biztosak lehetünk a sikerben.
Provanszi nyúlpecsenye, vele sült zöldségágyon, tejszínes mártással
Hozzávalók:
1/2 házi nyúl, tisztítva, zsigerelve, 3-4 ek zsiradék (sertészsírral a legfinomabb, mert utána isteni pecsenyezsír marad), só, bors, provanszi fűszerkeverék, 20 dkg füstölt szalonna, 1kg zöldségkeverék (mirelit vagy friss tisztított, kockázott zöldség), étkezési keményítő, 1dl főző tejszín a mártáshoz.
Elkészítés:
A húst megtűzdeljük szalonna szeletkékkel, sózzuk, borsozzuk, és a fűszerkeverékkel meghintjük. Fém serpenyőben a zsiradékot felhevítjük, és ebben a hús mindkét oldalát pirosra elősütjük. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben sütjük 20-25 percet.
Előkészítjük a zöldségeket, a nyulat kivesszük a sütőből, a zöldséget a serpenyőben elterítjük, erre fektetjük vissza a húst megfordítva, és még sütjük kb. 20 percet. Ha már nagyon száradna, akkor locsolgassuk a szaftjával.
Kivesszük a húst, félretesszük pár percet pihenni. Vegyünk ki pár kanál sült zöldséget, törjük össze egy villával, és tejszínnel forraljuk be. Igény szerint sűríthetjük keményítővel.
A sült zöldségekkel, a mártással tálaljuk a sültet.
A sült zöldségekkel, a mártással tálaljuk a sültet.
Max
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja