Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
49a68bebd7832c13e72587798baf164d.jpg

Egyből többfélét: Pirított káposzta 1.rész

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.

Alap: 

Hozzávalók:
 
1,5 kg fehér káposzta
1 ek. cukor
só, őrölt kömény, bors
olaj
 
A káposzta külső leveleit lehántjuk, kettévágjuk, torzsáját kikanyarítjuk, majd almareszelőn finomra reszeljük. Vagy uborkagyalun szálasra vágjuk (nekem az sincs).
Az olajon meg karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a káposztát, megsózzuk, majd parányi vizet aláöntve előbb puhára pároljuk, majd aranyszínűre pirítjuk. Köménnyel ízesítjük - nem csak az íze miatt
 
 
Első: Káposztás tészta (cvekedli)
 
Vagy lánykori nevén káposztás cvekedli. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni pofonegyszerű, mégis finom ételekről.
 
 
 
Hozzávalók:
 
Pirított káposzta alap
 
50 dkg száraztészta
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a párolt káposztával. Ízlés szerint adagolhatunk rá utólag borsot.
Ínyencek oda is piríthatják kicsikét sütőben vagy serpenyőben.
 
 
Tipp és trükk: ehetjük cukorral, borssal vagy akár tejföllel is.
 
 
Jó étvágyat hozzá!
 
Készítette: Chef Viki
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Autómánia (61) Mondom a magamét (7549) Egészség (50) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Tv fotel (65) Kultúra (7) Heti lámpás (312) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Jobbegyenes (2789) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Mozi világ (440) Gazdaság (705) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>