- 0
Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.
Alap:
Hozzávalók:
1,5 kg fehér káposzta
1 ek. cukor
só, őrölt kömény, bors
olaj
A káposzta külső leveleit lehántjuk, kettévágjuk, torzsáját kikanyarítjuk, majd almareszelőn finomra reszeljük. Vagy uborkagyalun szálasra vágjuk (nekem az sincs).
Az olajon meg karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a káposztát, megsózzuk, majd parányi vizet aláöntve előbb puhára pároljuk, majd aranyszínűre pirítjuk. Köménnyel ízesítjük - nem csak az íze miatt
Első: Káposztás tészta (cvekedli)
Vagy lánykori nevén káposztás cvekedli. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni pofonegyszerű, mégis finom ételekről.
Hozzávalók:
Pirított káposzta alap
50 dkg száraztészta
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a párolt káposztával. Ízlés szerint adagolhatunk rá utólag borsot.
Ínyencek oda is piríthatják kicsikét sütőben vagy serpenyőben.
Tipp és trükk: ehetjük cukorral, borssal vagy akár tejföllel is.
Jó étvágyat hozzá!
Készítette: Chef Viki