Ma 2024 december 22. Zénó napja van. Holnap Viktória napja lesz.
91edc5a6f576fd5917725d33882c5d97.jpg

Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig X. Almás-sajtos karaj

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók:

  • 70 dkg karaj (vagy comb, lapocka, csirkemell, csontozott csirkecomb)
  • 10 dkg (füstölt) sajt
  • 2-3 db piros alma
  • só, bors, provance-i fűszerkeverék
A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, provance-i fűszerkeverékkel ízesítjük. Tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, fóliával szorosan lezárjuk, és hústól függően 35-45 percig pároljuk.
 
 
 
Az almát megmossuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük és kerek szeletekre vágjuk. A sajtot megreszeljük. A húsra pakoljuk az almaszeleteket, beborítjuk a reszelt sajttal. Visszadugjuk a sütőbe, míg a sajt meg nem pirul, ennyi idő az almának is bőven elég.
Krumplipürével és/vagy friss salátával tálaljuk.
 
 
 
Chef Viki

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (8038) Életmód (1) Autómánia (61) Történelem (18) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2898) Sport (729) Belföld (11) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Mozi világ (440) Gazdaság (724) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Heti lámpás (342) Irodalmi kávéház (543) Politika (1582) Flag gondolja (38) Mozaik (83) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>