Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
91edc5a6f576fd5917725d33882c5d97.jpg

Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig X. Almás-sajtos karaj

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók:

  • 70 dkg karaj (vagy comb, lapocka, csirkemell, csontozott csirkecomb)
  • 10 dkg (füstölt) sajt
  • 2-3 db piros alma
  • só, bors, provance-i fűszerkeverék
A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, provance-i fűszerkeverékkel ízesítjük. Tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, fóliával szorosan lezárjuk, és hústól függően 35-45 percig pároljuk.
 
 
 
Az almát megmossuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük és kerek szeletekre vágjuk. A sajtot megreszeljük. A húsra pakoljuk az almaszeleteket, beborítjuk a reszelt sajttal. Visszadugjuk a sütőbe, míg a sajt meg nem pirul, ennyi idő az almának is bőven elég.
Krumplipürével és/vagy friss salátával tálaljuk.
 
 
 
Chef Viki

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Kultúra (7) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Belföld (11) Gasztronómia (539) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Autómánia (61) Egészség (50) Heti lámpás (312) Vetítő (30) Mondom a magamét (7549) Nézőpont (1) Történelem (18) Jobbegyenes (2789) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Gazdaság (705) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>