- 0
Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.
Nők Lapja konyhában látott mézes süti.
A mézes-narancsos őzgerinc hozzávalói,
a tésztához:
12 dkg liszt,
12 dkg méz,
12 dkg puha vaj,
3 tojás,
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg baracklekvár,( az enyém elég sötét,nem annyira látszik)
1 narancs reszelt héja,
10-12 dkg puha vaj vagy margarin,
8 dkg porcukor,
ízlés szerint citromlé(én ezt elhagytam)
a mázhoz:
12 dg ét csoki (nálam fele tej)
2 evőkanál olaj
A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat alaposan összekeverjük, majd a sütőporos lisztet is hozzáadjuk. Vajazott, lisztezett formába töltjük. 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt sütit hosszában 4 vékony lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekvár és a narancshéj felével. Középre a vajjal, porcukorral, narancshéjjal, esetleg narancslével alaposan kikevert krémet tesszük. Rárakjuk a harmadik tésztát, s a maradék lekvárral megkenjük. Befedjük az utolsóval, s a gőz felett az olajjal megolvasztott csokival bevonjuk.
Szerintem finom, a narancstól kissé pikáns ízű sütit kapunk.