www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > "Főzz az egészségedért" 30. recept: Provanszi nyúlpecsenye

9a429dd1f2a516fa3b3e811399f4e58b.jpg

"Főzz az egészségedért" 30. recept: Provanszi nyúlpecsenye

2009 szeptember 25. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Talán a legkedvesebb nyúlpecsenyém, sok emlék fűz hozzá. Elkészíthető csirkéből is, de ha így tálaljuk, biztosak lehetünk a sikerben.

Provanszi nyúlpecsenye, vele sült zöldségágyon, tejszínes mártással

Hozzávalók:
 
1/2 házi nyúl, tisztítva, zsigerelve, 3-4 ek zsiradék (sertészsírral a legfinomabb, mert utána isteni pecsenyezsír marad), só, bors, provanszi fűszerkeverék, 20 dkg füstölt szalonna, 1kg zöldségkeverék (mirelit vagy friss tisztított, kockázott zöldség), étkezési keményítő, 1dl főző tejszín a mártáshoz.


 

 
Elkészítés:
A húst megtűzdeljük szalonna szeletkékkel, sózzuk, borsozzuk, és a fűszerkeverékkel meghintjük. Fém serpenyőben a zsiradékot felhevítjük, és ebben a hús mindkét oldalát pirosra elősütjük. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben sütjük 20-25 percet. 
Előkészítjük a zöldségeket, a nyulat kivesszük a sütőből, a zöldséget a serpenyőben elterítjük, erre fektetjük vissza a húst megfordítva, és még sütjük kb. 20 percet. Ha már nagyon száradna, akkor locsolgassuk a szaftjával.
Kivesszük a húst, félretesszük pár percet pihenni. Vegyünk ki pár kanál sült zöldséget, törjük össze egy villával, és tejszínnel forraljuk be. Igény szerint sűríthetjük keményítővel.

A sült zöldségekkel, a mártással tálaljuk a sültet.

 
Max
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com]]>
 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 
Magyar Menedék

Ajánló