Ma 2024 augusztus 18. Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.
00ec0c14f5fa193502df44c9430fb954.jpg

Flag – Gasztro magazin: Debreceni káposztaleves

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem sokban különbözik a megszokott, sokak által ismert korhelylevestől, savanyú káposzta levestől. Amitől mégis más és újszerű, az a levesbetétként szolgáló tarhonya! Valljuk be, nem a megszokott levestészta/galuska! Újévi macskajajra kitűnő orvosság!

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
50 dkg savanyú káposzta
2 pár debreceni kolbász
2 dl tejföl
2 babérlevél
Só, bors
2 marék tarhonya
 
 
A vöröshagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk az apróra vágott savanyú káposztát, s babérlevéllel ízesítve, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
 
Ha a káposzta megpuhult, felöntjük vízzel/húslevessel. Felforraljuk. A debrecenit felkarikázzuk, és a tarhonyával együtt a leveshez adjuk – készre főzzük.
 
Sóval, borssal fűszerezzük a levest.
 
A tejfölt felengedjük kevés forró levessel, simára keverjük, majd visszacsorgatjuk a fazékba. Ekkor már nem forraljuk, mert kicsapódik a tejföl!
 
Készen vagyunk, puha kenyérrel, esetleg további tejföllel tálaljuk!
 
 
Ihlet: 100 legjobb káposztás recept
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Sport (729) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Történelem (18) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Életmód (1) Vetítő (30) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2833) Belföld (11) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Gazdaság (714) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7774) Autómánia (61) Nézőpont (1) Tereb (146) Heti lámpás (323) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>