- 0
A körte és a camembert sajt legyőzhetetlen, örök páros! Ízeik lágyan egymásba olvadnak, s jól kiegészítik a viszonylag semleges ízű sült húst.
Külön érdekessége a köret: metéltre vágott sós palacsinta! Meghökkentő, de csodásan finom! Hosszúnak, bonyolultnak tűnik leírás alapján, de kitűnően előkészíthető fogás, akár vendégvárónak is.
Hozzávalók:
A palacsintához, kb. 12 darab:
2 tojás
2 dl tej
3,5 dl szóda/ásványvíz
20 dkg liszt
csipet só
1 ek. olaj
Ezen kívül:
75 dkg színhús (csirkemell, combfilé, sertéscomb, tarja...)
tetszés szerint fűszerek
4-5 db keményebb körte
olaj
2 ek. liszt
kb. 3 dl tej
1 korong camembert sajt
só, bors
A palacsinta hozzávalóiból tésztát keverünk, fél óra pihentetés után szép sorban kisütjük őket. Hármasával felcsavarjuk a kész palacsintákat, majd éles késsel metéltre vágjuk.
A húst befűszerezzük, fajtától függően vagy pároljuk kicsit fólia alatt, sütőben, vagy kevés olajon néhány perc alatt átsütjük.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük, gerezdekre vágjuk.
Olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a lisztet, majd ovális habverővel kevergetve felöntjük a tejjel - besamelmártást készítünk. Sóval, borssal ízesítjük, majd a még forró mártásba tördeljük a sajtot, és hagyjuk felolvadni.
A palacsintametélteket tepsibe szórjuk, ráfektetjük a hússzeleteket, a húsra a körtecikkeket. Bevonjuk a sajtos mártással, és forró sütőben átsütjük 20-30 perc alatt.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak:
http://maxkonyhaja.blogspot.com/
http://thechefviki.blogspot.com/