www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Flag – Gasztro magazin: Debreceni káposztaleves

00ec0c14f5fa193502df44c9430fb954.jpg

Flag – Gasztro magazin: Debreceni káposztaleves

2011 január 03. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Nem sokban különbözik a megszokott, sokak által ismert korhelylevestől, savanyú káposzta levestől. Amitől mégis más és újszerű, az a levesbetétként szolgáló tarhonya! Valljuk be, nem a megszokott levestészta/galuska! Újévi macskajajra kitűnő orvosság!

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
50 dkg savanyú káposzta
2 pár debreceni kolbász
2 dl tejföl
2 babérlevél
Só, bors
2 marék tarhonya
 
 
A vöröshagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk az apróra vágott savanyú káposztát, s babérlevéllel ízesítve, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
 
Ha a káposzta megpuhult, felöntjük vízzel/húslevessel. Felforraljuk. A debrecenit felkarikázzuk, és a tarhonyával együtt a leveshez adjuk – készre főzzük.
 
Sóval, borssal fűszerezzük a levest.
 
A tejfölt felengedjük kevés forró levessel, simára keverjük, majd visszacsorgatjuk a fazékba. Ekkor már nem forraljuk, mert kicsapódik a tejföl!
 
Készen vagyunk, puha kenyérrel, esetleg további tejföllel tálaljuk!
 
 
Ihlet: 100 legjobb káposztás recept
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>
Magyar Menedék

Ajánló