- 0
A franciák nagy kedvence. Gyakorlatilag egy palacsintatészta piteformában megsütve, gyümölcsökkel alaposan megpakolva. A sült teteje alatt krémesen lágy, szinte pudingszerű tészta, langyosan vagy hidegen egyaránt csodás!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl tejszín (vagy egyszerűen 2 dl tej)
- 4 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- csipet só
- 2 cs. vaníliás cukor vagy vanília kivonat
- 1 mk. sütőpor
- 2 maréknyi cseresznye
A cseresznyét megmossuk, kimagvaljuk. Fehér asztalterítő messzire eltesz! A tojásokat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, liszttel, pici sütőporral, majd felhígítjuk a tejjel-tejszínnel (tejjel).
Egy piteformát/kerek sütőformát kikenünk margarinnal, 1-2 ek. cukorral meghintjük. Beleöntjük az egyébként ijesztően híg tésztát, és megdobáljuk a magozott cseresznyével. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Elvetemültek vanília fagylaltot vagy gyümölcsmártást is adhatnak mellé!
Szerző: 5PL