www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Cseresznyés tejespite

ef0c8bc5a902b219efb37e74d7e26d50.jpg

Cseresznyés tejespite

2011 július 13. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

A franciák nagy kedvence. Gyakorlatilag egy palacsintatészta piteformában megsütve, gyümölcsökkel alaposan megpakolva. A sült teteje alatt krémesen lágy, szinte pudingszerű tészta, langyosan vagy hidegen egyaránt csodás!

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl tejszín (vagy egyszerűen 2 dl tej)
  • 4 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 cs. vaníliás cukor vagy vanília kivonat
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 maréknyi cseresznye

A cseresznyét megmossuk, kimagvaljuk. Fehér asztalterítő messzire eltesz! A tojásokat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, liszttel, pici sütőporral, majd felhígítjuk a tejjel-tejszínnel (tejjel).

Egy piteformát/kerek sütőformát kikenünk margarinnal, 1-2 ek. cukorral meghintjük. Beleöntjük az egyébként ijesztően híg tésztát, és megdobáljuk a magozott cseresznyével. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Elvetemültek vanília fagylaltot vagy gyümölcsmártást is adhatnak mellé!

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>
Magyar Menedék

Ajánló