Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
6aae5d99d61d439fafc8dcb751b2185b.jpg

Tavaszváró: Soul Chicken menü (csirke Déli módra)

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ropogós, kukorica lisztes-darás csirkecomb, zöldsalátával és tojásos tortilla tekerccsel. Tavaszváró ebéd, igazi déli ízekkel.

A zöldsalátát nem részletezzük külön, már elérhető kapható magyar zöldség, és egy tálka salátához nem kell sok minden, és a ropogós, "zöld" íz már egy kis előleg a közelgő tavaszból.

Hozzávalók, 4 személyre:

- 4 db egész csirke comb
- só, bors, ]]>mexikói fűszerkeverék,  ]]>(ezt lehet készen is kapni)

Bevonat és tortilla:

- 3 dl zsíros tej
- 3 dl víz
- 2 db tojás

- 10 dkg sima liszt
- 10 dkg rétes liszt
- 8 dkg kukorica liszt
- 8 dkg kukoricadara
- olaj a sütéshez

 

A csirkecombokat kicsontozom, de a bőrét rajta hagyom. A kiterített húst két darabra vágom, sózom, borsozom, és megszórom a fűszerkeverékkel, majd egy tálkába egymásra rakom, lefóliázom, és hideg helyen érlelem legalább 2 órát, de egy egész éjszaka is jót tesz neki.

 
 A tojást kikeverem a tejjel és a vízzel, ebbe teszem bele a húsokat, és hagyom állni egy kicsit. A liszteket átszitálom, és összekeverem a darával, és egy nagyobb zacskóba öntöm. Az olajat közepes lángon melegítem. Annyi husit, amennyi egyszerre belefér a serpenyőbe/edénybe (amibe sütni szeretnénk), annyit kiveszek a tojásos-tejes léből, lecsepegtetem, és a lisztes keverékbe teszem. A zacskó száját összezárom és alaposan megrázom. Kiveszem a husikát, a fölösleges lisztes keveréket lerázom róla, és a meleg olajban szép aranybarnára sütöm.
Próbáltam már annyi olajban is ami teljesen ellepi, de elég annyi is amiben csak félig merül el, de akkor sokszor kell forgatni.
 
Miután kisütöttem az összes húst, a tojásos keveréket leszűröm, hogy az esetleges hús darabok ne kerüljenek bele (akit ez nem zavar, az ezt a lépést ki is hagyhatja, hiszen azok a kis húsdarabok át fognak sülni), és összekeverem a liszt maradékával. Ez egy híg, palacsintára emlékeztető tészta lesz, amit egy palacsinta sütőben, adagonként, tetszőleges vastagságúra hagyva, kisütök. (ez a tojásos tortilla elkészíthető magában is, pompás vacsorát lehet belőle készíteni).

A kisült húsokat a tortillával és a zöldsalátával tálalom.

Szerző: 5PL 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Vetítő (30) Mondom a magamét (7546) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Heti lámpás (312) Gazdaság (705) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2788) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Nézőpont (1) Történelem (18) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Egészség (50) Életmód (1) Mozaik (83) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>