Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
e7bdee95744f9647cae1f4477a30f432.jpg

Max konyhája - Szőlős diplomata puding Anyukám módra

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Íme egy igazi finomság, az édességek kedvelőinek. Házi receptúra alapján!

Hozzávalók:

1/2 csomag babapiskóta kb. 20 dkg
 
2-3 fürt csemegeszőlő
 
1 l tej
 
2 csomag jó minőségű vanília puding vagy
 
házi vaníliakrém: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukorral és kb. 6-7 dl tejjel összefőzve
 
a piskóta áztatásához pár evőkanálnyi langyos cukros tej.
 
 
Elkészítem a pudingot/krémet. A piskótákat pár pillanatra beáztatom a cukros tejbe, és egy nagy tálban szépen lerakom. A szőlőt alaposan megmosom, leszemezem, és azt szépen elosztom a piskótán, de úgy hogy legyen köztük hely a krémnek. Feltöltöm krémmel, majd lezárom piskótával, és azt is leöntöm krémmel.
 
 
 
Fontos hogy a piskóta mindenhol legyen bevonva krémmel, mert ha kilóg, akkor megszárad.
Itt is az a helyzet, mint a tiramisunál, hogy nem kell egy kemény kockát kapnunk tálaláskor, hanem egy krémes desszert, ami nyugodtan szétdőlhet-folyhat a tányéron.
 
 
Jó étvágyat hozzá!
 


 
Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Kultúra (6) Életmód (1) Mozaik (83) Politika (1581) Heti lámpás (260) Belföld (8) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (142) Gazdaság (675) Egészség (50) Sport (729) Jobbegyenes (2539) Nagyvilág (1305) Vetítő (30) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6595) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (516) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>