Ma 2024 december 10. Judit napja van. Holnap Árpád napja lesz.
25a4ec2079ca3808b8c42f96582100d6.jpg

Szőlős diplomata puding

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Készülhet szőlővel, ez volt az alap, de isteni barackkal, almával, körtével, igazából mindegy, csak kemény gyümölcs legyen.

Hozzávalók:

1/2 csomag babapiskóta kb. 20 dkg

2-3 fürt csemege szőlő

1 l tej

2 csomag jó minőségű vanília puding vagy

házi vaníliakrém: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukorral és kb. 6-7 dl tejjel összefőzve

a piskóta áztatásához pár evőkanálnyi langyos cukros tej.

Elkészítjük a pudingot/krémet. A piskótákat pár pillanatra beáztatjuk a cukros tejbe, és egy nagy tálban szépen lerakjuk. A szőlőt alaposan megmossuk, leszemezzük, és szépen elosztjuk a piskótán úgy, hogy legyen köztük hely a krémnek. Feltöltjük krémmel, majd lezárjuk piskótával, és azt is leöntjük krémmel.

Fontos, hogy a piskóta mindenhol legyen bevonva krémmel, mert ha kilóg, akkor megszárad.

 

Itt is az a helyzet, mint a tiramisunál, hogy nem kell egy kemény kockát kapnunk tálaláskor, hanem egy krémes desszert, ami nyugodtan szétdőlhet-folyhat a tányéron.

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 

]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 

]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2895) Mondom a magamét (8012) Autómánia (61) Nézőpont (1) Életmód (1) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Történelem (18) Gazdaság (722) Nagyvilág (1310) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Egészség (50) Belföld (11) Kultúra (9) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (38) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (543) Tereb (146) Heti lámpás (339)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>