- 0
Saláta. Cseresznyével. Zellerrel. Meglepő módon nagyon jól harmonizál ez a két íz egymással. A cseresznye lédús édessége és a zeller karakteres, kicsit fanyar íze. Egy kis citrommal, borssal és olivaolajjal megbolondítva.
hozzávalók
egy kisebb jégsaláta
egy fodroslevelű lila
3 zöldhagyma
egy közepes alma
szárzeller
2 bő marék cseresznye
fél citrom leve
só, bors
1 ek olivaolaj
1 ek pirított szezámmag
A jégsalátát és fodros levelű társát folyó víz alatt alaposan leöblítjük,leszárogatjuk, majd falatnyira kockázzuk.
A zöldhagymákat megpucoljuk és szárukkal együtt vékonyan felkarikázzuk.
A szárzellert megmossuk és apróra kockázzuk. (Ha nincs szárzeller, de van újzeller sok zöldjével, akkor az újzeller szárát használjuk, ebből kevesebb kell s egészen apróra vágva.)
A cseresznyét kimagozzuk. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk, rögtön megforgatjuk pár csepp citromlével, hogy ne barnuljon.
A saláta hozzávalóit - a cseresznye kivételével - mélyebb tálba tesszük és lazán összeforgatjuk.
A citromlevet, olivaolajat, sót és borst üvegben alaposan összerázzuk, majd vékonyan megöntözzük vele a salátát és újra összeforgatjuk.
Pirított szezámmaggal meghintve tálaljuk.
Szerző: 5PL
További információk és receptek: