Ma 2023 január 30. Martina, Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.
a337a79e6fa45a127798b4911a8a119b.jpg

5 konyhai eszköz, amelyeket a nagyanyáink is imádtak volna

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Krémleves, mákos rétes, bableves. Nem úri huncutságok, de az elkészítésük száz évvel ezelőtt még jóval nehézkesebb volt, mint most. Azóta ugyanis tele a konyha szuper találmányokkal.

5 konyhai eszköz, amelyeket a nagyanyáink is imádtak volnaBotmixer

A krémleves a világ legegyszerűbb dolga, persze csak akkor, ha nem szűrőn kell átpasszírozni a krumplit vagy a brokkolit. Akkor ugyanis az ember inkább feltesz egy jó gulyást, de az tuti, hogy nem tököl fél órán át 2 liter leves krémesítésével. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a krémlevesek nagyanyáink korában kevésbé voltak népszerűek. Arról nem is beszélve, hogy a botmixer megoldás a csomós sodóra vagy palacsintára is. Nem kell ezen mit ragozni, az ég áldja azt, aki a kezünkbe adta a botmixert.

Teflonedény

Leragad, akármit csinálunk, ragad, kavarjuk, imádkozunk, a horoszkópunkat böngésszük, hátha végre nem kell majd főzés után órákig áztatni, aztán vakarászni a piros bonyhádi lábasunkat. Bezzeg a teflonedény! Abban még a rántotta sem ragad le, sőt a rántás után sem kell kapargatni az edény alját. Persze most lehetne azzal jönni, hogy aki igazán szuper szakácsnő, annak nem ragad le semmi… De a nők nagy része nem ilyen szerencsés, nekik igazi megváltás az a bizonyos teflonbevonat.

Elektromos mákdaráló

Menthetetlenül közeledik a karácsony. A mákos guba, a mákos bejgli és a flódni ideje, ezekből pedig vétek lenne kispórolni mákot. Nagyanyáink korában pedig még nem volt túlkínálat darált mákból, ezért ők saját maguk tekergették az apró mákdarálót, hogy nagyjából három óra alatt összehozzanak egy süteményre való darált mákot. Ehhez képest mi fogjuk az elektromos darálót, beleszórjuk a mákot és a cukrot, és már kész is, az más kérdés, hogy a flódninak ennek ellenére is csak karácsonykor állunk neki.

5 konyhai eszköz, amelyeket a nagyanyáink is imádtak volnaKukta

Bableves, lencseleves, sólet. Mindhárom hosszú műfajnak számít, tipikus hétvégi ételek. Pedig milyen jó egy hideg estén füstölt libás lencselevest vacsorázni, miközben a kedvenc sorozatunkat nézzünk. Mi megtehetjük, mert van kuktánk. De a dédszüleink erről nem is álmodhattak, mondjuk szappanoperáról se nagyon… A kukta ugyan nem mindig a legjobb megoldás, sok háziasszony a lusta szakácsnők eszközének tartja, de egy biztos: nem árt, ha rohamosztag vagy bentlakásos házvezetőnő helyett ott figyel a szekrényben egy kukta.

Kenyérsütőgép


Dagasztani jó, mondják sokan. Házi kenyeret enni meg menő. Kérdezd csak meg a nagyanyádat, hogyan vélekedik a kérdésről? Mert naponta kenyeret dagasztani, addig, ameddig a plafonról nem folyik a víz, azért már kevésbé szórakoztató, mint hetente egyszer sokmagos csodával bíbelődni. Biztosra vesszük, hogy ősanyáink örültek volna, ha a lisztet, a kovászt és a vizet egyszerűen csak beleönthették volna a kenyérsütőbe, ami dagaszt, keleszt és süt is. Persze a kelesztés után még mindig lehet a kemencében kisütni a cipót, de az meg ugye nekünk nincs.

noklapja.hu - Nők Lapja Café

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Gazdaság (675) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Politika (1581) Mondom a magamét (6583) Tereb (142) Sport (729) Kultúra (6) Heti lámpás (260) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2534) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (516) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (8) Történelem (15) Mozaik (83) Egészség (50) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1305)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>