Ma 2024 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.
6d40141c34a8046942738a7bfe92025f.jpg

Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig XX. Ananásztorta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók:

A piskótához:
  • 5 tojás
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor
A krémhez:
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. cukor
  • 5 dl tej
  • 1 ek. zselatin
  • 1 dl ananászlé
  • 4 dl tejszín
  • 1 doboz körszeletes ananász

5 tojásból kapcsos tortaformában hagyományos, egyszerű piskótát sütünk. Rácson hűlni hagyjuk, majd kétfelé vágjuk. Tipp&trükk: robotgéppel előbb verjük fel a tojás fehérjét, adjuk hozzá kanalanként a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A végeredmény ugyanaz lesz, s csak egy edényt koszoltunk el!
A pudingport 5 dl tejjel és 3 ek cukorral előírás szerint megfőzzük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot. 1 ek. zselatint simára keverünk 1 dl ananászlével, s a forró pudinghoz adjuk. Így 100%, hogy nem rontjuk el a zselatint, mintaszerűen meg fog "kötni". Hűlni hagyjuk.
A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, előbb egy kisebb mennyiséggel fellazítjuk a langyosra hűlt zselatinos pudingot, majd széles mozdulatokkal hozzákeverjük a többi habot is.
Összeállítjuk a tortát - fejjel lefelé. Egy kapcsos tortaformát két, egymáson keresztbetett folpackkal kibélelünk úgy, hogy jócskán túllógjon a szélén. Kirakjuk az ananász-körökkel. Az ananászra simítjuk a krém felét, majd rátesszük a piskótakarika felső részét úgy, hogy a vágott felét lássuk. Erre megint egy kis krémet kenünk, megszórjuk a maradék, feldarabolt ananásszal, befedjük a maradék krémmel - így az ananász nem áztatja el a piskótát. Végül az egészet beborítjuk a másik piskótakarikával úgy, hogy az alját lássuk. Így ha másnap kiborítjuk a formából, olyan lesz, mintha hagyományos technológiával töltöttük volna meg :-)
A folpack lelógó széleit ráhajtjuk a tortára, s egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára/tányérra fordítjuk, lepattintjuk a karimát, lehúzzuk a folpackot, s voilá, ott pompázik előttünk a gyönyörű - és nagyon finom - ananásztorta.
 
 
Chef Viki

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Nézőpont (1) Életmód (1) Gazdaság (706) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Mondom a magamét (7565) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (312) Egészség (50) Autómánia (61) Jobbegyenes (2793) Kultúra (7) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Belföld (11) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>