Ma 2025 február 04. Ráhel, Csenge napja van. Holnap Ágota, Ingrid napja lesz.
6596b1552443a8df71bc14542d7089c0.jpg

Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig XIX. Ananászos sertéscsíkok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Ananászos-gombás sertéscsíkok

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 70 dkg színhús (comb, lapocka, de lehet akár csirkemell, pulykamell is)
  • 40 dkg gomba
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. ételkeményítő
  • só, bors
 
A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon üvegesre pároljuk. A gombát megtisztítjük, szeletekre vágjuk.
 
A húst vékony csíkokra vágjuk, rádobjuk a hagymára, kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, s pici vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. (a hús is és a gomba is levet ereszt!)
 
 
A főzés vége előtt a majdnem kész gombás húshoz adjuk a darabolt ananászt, a levéből is öntsünk hozzá bátran! Sóval, borssal ízesítjük, készre főzzük.
 
A keményítőt kevés hideg vízzel majd a tejszínnel simára keverjük, és folyamatos kavargatás mellett az ételhez adjuk. Kiforraljuk.

Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
 
Chef Viki
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (38) Mondom a magamét (8141) Sport (729) Gazdaság (728) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Egészség (50) Vetítő (30) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2925) Belföld (11) Életmód (1) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (543) Heti lámpás (353) Nagyvilág (1310) Történelem (19) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Autómánia (61) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>