www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig XX. Ananásztorta

6d40141c34a8046942738a7bfe92025f.jpg

Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig XX. Ananásztorta

2009 december 12. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók:

A piskótához:
  • 5 tojás
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor
A krémhez:
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. cukor
  • 5 dl tej
  • 1 ek. zselatin
  • 1 dl ananászlé
  • 4 dl tejszín
  • 1 doboz körszeletes ananász

5 tojásból kapcsos tortaformában hagyományos, egyszerű piskótát sütünk. Rácson hűlni hagyjuk, majd kétfelé vágjuk. Tipp&trükk: robotgéppel előbb verjük fel a tojás fehérjét, adjuk hozzá kanalanként a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A végeredmény ugyanaz lesz, s csak egy edényt koszoltunk el!
A pudingport 5 dl tejjel és 3 ek cukorral előírás szerint megfőzzük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot. 1 ek. zselatint simára keverünk 1 dl ananászlével, s a forró pudinghoz adjuk. Így 100%, hogy nem rontjuk el a zselatint, mintaszerűen meg fog "kötni". Hűlni hagyjuk.
A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, előbb egy kisebb mennyiséggel fellazítjuk a langyosra hűlt zselatinos pudingot, majd széles mozdulatokkal hozzákeverjük a többi habot is.
Összeállítjuk a tortát - fejjel lefelé. Egy kapcsos tortaformát két, egymáson keresztbetett folpackkal kibélelünk úgy, hogy jócskán túllógjon a szélén. Kirakjuk az ananász-körökkel. Az ananászra simítjuk a krém felét, majd rátesszük a piskótakarika felső részét úgy, hogy a vágott felét lássuk. Erre megint egy kis krémet kenünk, megszórjuk a maradék, feldarabolt ananásszal, befedjük a maradék krémmel - így az ananász nem áztatja el a piskótát. Végül az egészet beborítjuk a másik piskótakarikával úgy, hogy az alját lássuk. Így ha másnap kiborítjuk a formából, olyan lesz, mintha hagyományos technológiával töltöttük volna meg :-)
A folpack lelógó széleit ráhajtjuk a tortára, s egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára/tányérra fordítjuk, lepattintjuk a karimát, lehúzzuk a folpackot, s voilá, ott pompázik előttünk a gyönyörű - és nagyon finom - ananásztorta.
 
 
Chef Viki
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]>
Magyar Menedék

Ajánló