Ma 2024 október 15. Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.
a7deb21fe77254ed456f2b2a898aa808.jpg

Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig XVI. Sörös- malachús

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók:

  • 2 kg csontos malachús
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk. köménymag
  • 2 dl sör
  • só, bors
  • bátraknak friss chili
  • 1 lime

A malachúst megmossuk, bőrét mélyen bevágjuk, nyugodtan beleszaladhat kicsikét a húsba is. Besózzuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát késes betétű robotgéppel finomra aprítjuk. Összekeverjük a 2 tk. köménymaggal, a sóval és borssal. Bátrak chilit is karikázhatnak bele, de Zuram nem bírja a csípőset.
A hagymás masszát alaposan belemasszírozzuk a húsba, jusson bőven a mélyedésekbe is! Bőrös oldalával felfelé római tálba tesszük, aláöntünk 2 dl sört. Ráfacsarjuk a lime levét, és befedjük az előzetesen min. 20 percig hideg vízben áztatott tetővel. Hideg sütőben kezdjük el sütni! Hús nagyságától függően kb. 2 óra alatt készre sütjük.

Szerecsendióval illatosított, könnyű burgonyapürével és savanyú uborkával tálaltam.
 
Chef Viki

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2859) Sport (729) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Heti lámpás (329) Politika (1582) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7884) Gazdaság (717) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Egészség (50) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>