Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
cdf6e27b34105a366e744ab71a3279e3.jpg

"Főzz az egészségedért" 20. recept: Tejespite sárgabarackkal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mióta először kóstoltuk, nagy családi kedvenc lett ez a talán leginkább "sült pudingnak" titulálható francia sütemény. A barackos változat is feliratkozott örökös tagnak az ételrepertoárunkba.

Kezdőknek háziasszonyoknak is szívből ajánlom, ennél egyszerűbb süteményt már kitalálni sem lehetne!

Sárgabarackos tejespite (avagy clafouties)
 
Hozzávalók:
 
4 tojás, 120 g cukor, 120 g liszt, csipet só, 1 kávéskanál sütőpor, 300 ml tej, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál barackpálinka, fél kilónyi sárgabarack
Elkészítés: A tojásokat géppel 5-10 percen keresztül verem, nagyon habosra, majd hozzákavarom a tészta többi hozzávalóját. Kikent piteformába töltöm, és megszóróm a kimagozott, nagyságtól függően felezett vagy negyedelt barackkal. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, és körülbelül 40 percig sütöm..
Ha saját barackból készül -a miénk ezt nem érte meg, az a fától 10 centinél távolabbra ritkán jutott el, azonnal bekapta valaki-, akkor elég csak elfelezgetni vagy -negyedelgetni és potyogtathatjuk a tésztára.
 
 
A bolti barack azonban ritkán mézédes, hisz kényszerérett, így érdemes előbb beleforgatni egy kis fahéjas porcukorba.
 

Szerző: Anyamanya

 

]]>http://mamihami.blogspot.com/]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Életmód (1) Egészség (50) Kultúra (7) Mondom a magamét (7546) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2788) Sport (729) Belföld (10) Tereb (146) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Heti lámpás (312) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Gazdaság (705) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>