- 0
Omlós tésztakehelyben zamatos csirkefalatok, friss spenót, sós sajt. Kár is ragozni :-) Őrületes finom! Hidegen, melegen, langyosan - bárhogy! A spenót új ruhája!
Hozzávalók:
Omlós tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- só, bors
- 2-3 ek. jéghideg víz
A rakományhoz:
- 3 felső csirkecomb filé
- 20 dkg spenót
- fél fej új fokhagyma/2 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 1 tojás + 1 tojásfehérje
- 15 dkg sós telemea sajt/feta
- 5-10 dkg sajt
- só, bors
![](https://flagmagazin.hu/userfiles/text/pite.jpg)
Az omlós tészta hozzávalóiból nagyon szaporán tésztát gyúrunk, s 30 percre hűtőbe tesszük. A hideg vajat érdemes némi liszttel késes betétű robotgéppel néhány másodperc alatt morzsásra pörgetni s aztán adni a liszthez, így biztos nem lesz ideje megolvadni!
Míg a tészta pihen, elkészítjük a rakományt.
A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, pici olajon kevergetve pirosra sütjük. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A spenótot megmossuk, felcsíkozzuk, a csirke után maradt zsiradékban átforgatjuk. Hozzázúzzuk/aprítjuk a fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük.
A sós sajtot felszeleteljük illetve elmorzsoljuk.
A tejszínt összekeverjük az egész tojással és a tésztából kimaradt tojásfehérjével, majd beleforgatjuk a langyosra hűlt spenótot.
A tésztát kivajazott piteformába nyomkodjuk, megszurkáljuk, s 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Bevallom: nehezék nélkül szoktam sütni, a szurkálás miatt még sosem púposodott fel a közepe.
10 perc után kivesszük a sütőből, az aljára terítjük a sült csirkecsíkokat, a morzsolt sajtot, végül rákanalazzuk a tejszínes-spenótos keveréket. Végül az egészet meghintjük reszelt sajttal, s további 30-35 perc alatt készre sütjük.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: