- 0
Sikerült véletlenül olyan szaloncukrot vásárolni, ami nagyon nem ízlett senkinek? Szomorúan árválkodik a fa alatt egy tálban, és nem akar fogyni?
Használjuk fel sütemény töltelékeként, ahogy pl. a receptben egy tejkaramellás szaloncukor kel új életre grillázsos kifliként!
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 tk cukor
- 1 ek olaj/vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 dl víz
- 1 dl tejföl
- 10 dkg rétes liszt
- 40 dkg sima liszt
- 1 mk só
Töltelék:
- tejkaramellás szaloncukor
- barna cukor
- olvasztott vaj
Először a késes aprítóban a karamellát összeaprítom, és adok hozzá a cukorból, mert akkor tud összeragadni.
A tésztát összedolgozzuk, és kelesztjük, 35-40 percet. Újra átgyúrjuk, kettévesszük, és kinyújtjuk kör alakra, kb. ½ cm vastagra.
Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a karamellával, és egy kevéske cukorral. Egy görgős vágóval, 12 cikkre vágjuk, és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük olvasztott vajjal, és kelesztjük 25-30 percet.
Előmelegített sütőben, 160 C-on, szép barnára sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, de kicsit tovább, mint szoktuk, mert a forró karamella veszélyes lehet.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak:
Előző cikkFlag-gasztro magazin: Lencseleves