Ma 2025 június 06. Norbert, Cintia napja van. Holnap Róbert napja lesz.
4c2510eb35c1eca825f9830ff04d2bcf.jpg

Flag-gasztro magazin: Grillázsos kifli

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sikerült véletlenül olyan szaloncukrot vásárolni, ami nagyon nem ízlett senkinek? Szomorúan árválkodik a fa alatt egy tálban, és nem akar fogyni?

Használjuk fel sütemény töltelékeként, ahogy pl. a receptben egy tejkaramellás szaloncukor kel új életre grillázsos kifliként!

Hozzávalók:
 
Tészta:
 
- 2 tk cukor
- 1 ek olaj/vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 dl víz
- 1 dl tejföl
- 10 dkg rétes liszt
- 40 dkg sima liszt
- 1 mk só
 
Töltelék:
 
- tejkaramellás szaloncukor
- barna cukor
- olvasztott vaj
 
 
Először a késes aprítóban a karamellát összeaprítom, és adok hozzá a cukorból, mert akkor tud összeragadni.
 
A tésztát összedolgozzuk, és kelesztjük, 35-40 percet. Újra átgyúrjuk, kettévesszük, és kinyújtjuk kör alakra, kb. ½ cm vastagra.
 
Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a karamellával, és egy kevéske cukorral. Egy görgős vágóval, 12 cikkre vágjuk, és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük olvasztott vajjal, és kelesztjük 25-30 percet.
 
Előmelegített sütőben, 160 C-on, szép barnára sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, de kicsit tovább, mint szoktuk, mert a forró karamella veszélyes lehet.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (543) Nézőpont (1) Flag gondolja (38) Nagyvilág (1310) Történelem (19) Politika (1582) Jobbegyenes (2981) Vetítő (30) Mozi világ (440) Mondom a magamét (8346) Tv fotel (65) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Sport (729) Kultúra (9) Gazdaság (738) Belföld (11) Szépségápolás (15) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Heti lámpás (395) Mozaik (83) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>