www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Flag-gasztro magazin: Grillázsos kifli

4c2510eb35c1eca825f9830ff04d2bcf.jpg

Flag-gasztro magazin: Grillázsos kifli

2011 január 06. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Sikerült véletlenül olyan szaloncukrot vásárolni, ami nagyon nem ízlett senkinek? Szomorúan árválkodik a fa alatt egy tálban, és nem akar fogyni?

Használjuk fel sütemény töltelékeként, ahogy pl. a receptben egy tejkaramellás szaloncukor kel új életre grillázsos kifliként!

Hozzávalók:
 
Tészta:
 
- 2 tk cukor
- 1 ek olaj/vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 dl víz
- 1 dl tejföl
- 10 dkg rétes liszt
- 40 dkg sima liszt
- 1 mk só
 
Töltelék:
 
- tejkaramellás szaloncukor
- barna cukor
- olvasztott vaj
 
 
Először a késes aprítóban a karamellát összeaprítom, és adok hozzá a cukorból, mert akkor tud összeragadni.
 
A tésztát összedolgozzuk, és kelesztjük, 35-40 percet. Újra átgyúrjuk, kettévesszük, és kinyújtjuk kör alakra, kb. ½ cm vastagra.
 
Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a karamellával, és egy kevéske cukorral. Egy görgős vágóval, 12 cikkre vágjuk, és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük olvasztott vajjal, és kelesztjük 25-30 percet.
 
Előmelegített sütőben, 160 C-on, szép barnára sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, de kicsit tovább, mint szoktuk, mert a forró karamella veszélyes lehet.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>
Magyar Menedék

Ajánló