- 0
Fehér (rizses) hurka – mely az Alföldön honos recept alapján készült.
Hozzávalók:
- sertés fej,
- tüdő,
- nyelv,
- szív,
- kövér hús,
- tokaszalonna,
- zsírszalonna,
- rizs,
- só, bors, majoránna,
Meg kell abálni a hozzávalókat. Ezt hívják torkosnak.
Az abáló léből kiszedve, hagyjuk hűlni.
Kicsontozzuk, és ledaráljuk a torkost.
Ledarálva félretesszük, míg az abalében megfőzzük a rizst. Utána a torkost le kell pirítani.
Hozzáadjuk a rizshez, fűszerezzük, összekeverjük, majd betöltjük.
Legalább egy órát hűtjük kint a hidegben. Majd csinos csomagokba rendezve, fóliázva mehet a mélyhűtőbe – vagy frissiben a serpenyőbe/tepsibe!
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: