Ma 2024 december 21. Tamás napja van. Holnap Zénó napja lesz.
bb13fee73cb16d990468afe19f875122.jpg

Flag – gasztro magazin: Fehér hurka

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Fehér (rizses) hurka – mely az Alföldön honos recept alapján készült. 

Hozzávalók:

- sertés fej,

- tüdő,
- nyelv,
- szív,
- kövér hús,
- tokaszalonna,
- zsírszalonna,
- rizs,
- só, bors, majoránna,

 
Meg kell abálni a hozzávalókat. Ezt hívják torkosnak.
Az abáló léből kiszedve, hagyjuk hűlni.
Kicsontozzuk, és ledaráljuk a torkost.
Ledarálva félretesszük, míg az abalében megfőzzük a rizst. Utána a torkost le kell  pirítani.
Hozzáadjuk a rizshez, fűszerezzük, összekeverjük, majd betöltjük.
Legalább egy órát hűtjük kint a hidegben. Majd csinos csomagokba rendezve, fóliázva mehet a mélyhűtőbe – vagy frissiben a serpenyőbe/tepsibe!

Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Történelem (18) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (8038) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Gazdaság (724) Heti lámpás (342) Tv fotel (65) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (543) Flag gondolja (38) Jobbegyenes (2898) Nézőpont (1) Tereb (146) Kultúra (9) Életmód (1) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>