- 0
Paprikás: ez nem a tejföllel készült pörkölt, hanem az alföld bizonyos részein készített étel. Mégis paprikásnak hívják ezt is. Készítik: marhából, birkából, sertésből.
Sokban különbözik a pörkölttől. Nincs hozzáadott zsiradék, és a hagymát sem pirítják le külön, hanem rétegenként bele rakják közé.
A májat és a fűszerpaprikát csak a végén adják hozzá.
Hozzávalók:
köröm,
csülök,
kövér hús,
fül,
máj,
vöröshagyma és fokhagyma,
tv paprika,
paradicsom,
só, bors,
kömény,
fűszerpaprika.
![](https://flagmagazin.hu/userfiles/text/paprika%282%29.jpg)
A csülköt kicsontozzuk, a körmöt és a csülökcsontot elfűrészeljük, a húsokat felkockázzuk, a fület csíkokra vágjuk.
Alulra rakjuk a csontosat, arra hús, hagyma és fűszer réteg,
Rétegezve összerakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Nagy lángon, rázogatva felforraljuk, és két órát főzzük.
A májat és a paprikát a végén adjuk hozzá.
Amikor megfőtt, szétosztjuk tálakba, edényekbe.
Ehetjük frissiben, sós vízben főtt burgonyával, fehér kenyérrel, és házi savanyúsággal, vagy ehetjük kihűtve, ezt hívják hideg paprikásnak – hasonló, mint a kocsonya.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak:
Előző cikkFlag – gasztro magazin: Hagymás vér