Ma 2024 október 13. Kálmán, Ede napja van. Holnap Helén napja lesz.
f0a5867d52de558cb0e89c8a9b0c0d28.jpg

Flag – gasztro magazin: Hagymás vér

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Megosztó étel. Vagy rajongani lehet érte, vagy utálni. Disznótorok jellemző reggelije – mire a férfiak megperzselték és tisztára súrolták a jobblétre szenderült állatot, addig az asszonyok odabent elkészítették ezt a csemegét.

Rengeteg hagymával, sok-sok borssal, puha kenyérrel, savanyúsággal – hogy utána újult erővel folytatódhasson a munka!

Tipp:
henteseknél érdemes kérdezősködni és szépen kérni! Ha adunk egy megfelelő méretű, tiszta, jól záródó edényt, hozzájuthatunk a vérhez akkor is, ha nincs lehetőség disznótorra!
 
Hozzávalók:
 
Friss disznóvér
Zsír
Kiadós mennyiségű vöröshagyma
Só, őrölt bors
 
 
A vér hagyjuk megalvadni, majd késsel kockázzuk fel. Olyasmi állagot vesz fel, mint a kocsonya.
 
Lobogó, sós vízben abáljuk meg, azaz főzzük meg, hogy a belseje szivacsos állományú legyen, ne maradjon benne nyers rész.
 
A zsíron pirítsuk meg a félfőre vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá az abált vért. Forgassuk át alaposan, és erősen sózzuk, borsozzuk.
 
Puha kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk!
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (717) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Belföld (11) Nézőpont (1) Heti lámpás (329) Szépségápolás (15) Tereb (146) Mozaik (83) Történelem (18) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Kultúra (9) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7877) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2856) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>