Ma 2024 december 22. Zénó napja van. Holnap Viktória napja lesz.
f7e006c8271d17c003db279ee9942572.jpg

Flag-gasztro magazin: Ananász krémleves

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Krémes, hűs-édes leves, benne az ananász íze mellett finoman gyömbér és fahéj - mindezt a vörösborban felfőzött aszalt eper tette teljessé, mint levesbetét.

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 doboz ananászkonzerv (esetleg friss ananász)
  • 1 ek. keményítő
  • 2 dl tejföl
  • esetleg némi tej
  • gyömbér
  • fahéj
Levesbetét:
  • Személyenként 4-5 szem aszalt eper
  • 2-3 dl félszáraz vörösbor

A vajat megolvasztjuk, és a cukrot meg karamellizáljuk. Rádobjuk az ananászt (levével együtt), felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Meglepő, de kb. 1 órán át főztem, míg a rostjai turmixszolhatóvá váltak! Bot mixerrel turmixszoljuk.
 
Míg az ananászt főzzük, addig a bort melegítsük meg, és kis lángon főzzük benne pár percet az aszalt epret. Ha megpuhult az eper, tegyük félre kihűlni,

Az ananászt fűszerezzük őrölt fahéjjal és gyömbérrel.

A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejföllel simára keverjük, némi forró levest adunk hozzá, hogy össze ne ugorjon, majd az egészet a leveshez csurgatjuk.

1-2 perc alatt kiforraljuk, ha kell, utána ízesítjük. Ha túl sűrű lenne, némi tejjel hígíthatjuk.

Hidegen tálaljuk, tetejére tegyünk a lecsepegtetett eperből.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Gazdaság (724) Tereb (146) Heti lámpás (342) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Mondom a magamét (8038) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (543) Jobbegyenes (2898) Flag gondolja (38) Kultúra (9) Mozi világ (440) Egészség (50) Történelem (18) Sport (729) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Belföld (11) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>