Ma 2025 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
0e084d965444f36db47241108dafaedc.jpg

Flag – gasztro magazin: Kemencés fánk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ismét egy átalakított, olaj nélkül készített étel. Igazából sütőben sült, mert (még) kemencénk nincsen. A lényege az hogy nincs az olajban sütés, fáradságos, illatos és buktatókkal teli művelete. 

Hozzávalók, kb. 20 db-hoz:

- 20 dkg tej
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 tojás sárgája (ha kicsi a tojás, akkor 3 kell)
- pár csepp vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- 50 dkg liszt
- egy csipet (zöld-citromos) só                  

                 


Két-két kanálnyi tejből és lisztből az élesztővel kovászt készítünk. Letakarva hagyjuk pihenni 25-30 percet. Addig készüljünk elő a tésztához. Szitáljuk át a lisztet, a tejet langyosítsuk fel, a tojás sárgáját tegyük a langyos tejbe. Ha megkelt a kovászunk, akkor a hozzávalókból dagasszunk lágy tésztát. Ha kell a liszt mennyiségét módosítsuk, mert sok függ a tojás sárgája méretétől.
 
Letakarva kelesszük 1-1,5 órát. Ha megkelt nyújtsuk ki, és szaggassuk ki a fánkokat. Előmelegített sütőben, 180 C-on, 15-18 perc alatt süssük meg. Ha tölteni szeretnénk, azt még melegen tegyük meg.

Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Belföld (11) Irodalmi kávéház (543) Autómánia (61) Flag gondolja (38) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (735) Jobbegyenes (2965) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Mozaik (83) Mondom a magamét (8290) Mozi világ (440) Életmód (1) Heti lámpás (374) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Történelem (19) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Sport (729) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>