Ma 2021 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
23a9049ff2c9ba8f3e33df7f96e0eead.jpg

Flag-gasztro magazin: Currys csirkemell párolt rizzsel

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Gyorsan és könnyedén elkészíthető, és tökéletes ebéd hét közben. Készíthetjük wokban, főzési rendszerekben (zepter, amc) és a kedvenc serpenyőnkben is. Tökéletes gyors ebéd, ajánlom azokra a napokra, mikor sok az elfoglaltságunk, vagy éppen vendégeket várunk estére.

Hozzávalók:

- 50-55 dkg csirkemell (vagy pulyka mell) filé
- 10 dkg vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tk curry por
- 2 ek liszt
- 3-4 dl tejföl
- só, bors, olaj

Kevéske olajon üvegesre dinsztelem az apróra vágott hagymát. A húst felkockázom, a hagymás olajon fehéredésig pirítom, majd fedő alatt megpárolom. Sózom, borsozom hozzáadom a vajat, meghintem a liszttel. Átkeverem, ráöntöm a tejfölt, és a curry port is hozzáadom, és összekeverem. Összeforralom, és már tálalhatom is. Ha szaftosabbra szeretnénk, akkor egy kis húslével/vízzel még dúsíthatjuk.
Párolt rizzsel, vagy wok tésztával tálaljuk.
 


A curry por mennyiségét igazítsuk ahhoz, hogy mennyire erős a fűszerünk. Mi a kurkumával, görögszénával és kardámommal dúsított fűszerkeveréket használjuk, a curry porból kevesebb kell!

Jó étvágyat hozzá!
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Vetítő (37) Mozi világ (440) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Tereb (140) Jobbegyenes (2025) Történelem (14) Heti lámpás (255) Politika (1578) Gazdaság (657) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (505) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Nagyvilág (1454) Belföld (6) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5292)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>