Ma 2021 július 25. Kristóf, Jakab napja van. Holnap Anna, Anikó napja lesz.
5ec8c320de30f9fd3da6328c7c6f5821.jpg

"Főzz az egészségedért" 18. recept: Tagliatelle al pesto alla genovese

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha gyors és finom ebédet akarok készíteni, akkor biztos, hogy tésztaételt választok. Mindegy, hogy paradicsomos, tejszínes vagy zöldfűszeres, mindig találni tökéletese alternatívát.

Ez egy igazán klasszikusnak nevezhető tésztaétel az én konyhámban, az egyik kedvencem… talán.

Hozzávalók 2 főre:
 
25 dkg tagliatelle, 1 jó nagy csokor bazsalikom, 3 dkg fenyőmag, 6 ek olívaolaj, 2,5 dkg reszelt pecorino (érlelt juhsajt), 2,5 dkg reszelt parmezán, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só
 
 
Elkészítés:
 
A tésztát felteszem főni. Közben elkészítem a pestót. A hozzávalókat mozsárban krémesre töröm, vagy botmixerrel összeturmixolom őket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha a tészta (al dente) megfőtt, akkor leszűröm és azon nyomban összekeverem a pestoval. Ez utóbbi azért fontos, mert csak a frissen főtt tésztára tapad rá szépen a bazsalikomos szósz.
 
 
Szerző: Reni
 
 ]]>http://renidani.blogspot.com]]>   - Az élet napos oldala.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5447) Nagyvilág (1456) Vetítő (30) Egészség (50) Tv fotel (65) Autómánia (61) Jobbegyenes (2080) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Mozaik (83) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Flag gondolja (33) Életmód (1) Irodalmi kávéház (505) Politika (1578) Belföld (6) Tereb (138) Szépségápolás (15) Gazdaság (659) Gasztronómia (539) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>