Ma 2025 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
483b27883f25b7ed074cb0bd813b4b77.jpg

Epermánia: Epres-fehércsokis pannacotta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Eper és fehércsoki együtt, ütőképes páros! Hűvös, remegős tejszínpuding, elrontani lehetetlenség, a siker pedig mindig garantált!

 Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 tábla fehércsoki
  • 6-8 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 csomag Zselatin Fix (!!)
 
A tejet és a tejszínt összeöntjük egy kis lábasba. Beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját. Nagyon alacsony hőfokon éppen annyira melegítjük csak fel, hogy a csoki és a cukor felolvadjon.
 
Lehúzzuk a tűzről, langyosra hűtjük. Belekeverjük a Zselatin Fixet. Ezt se melegíteni, se forralni, se semmi. Működik! Isten áldja, aki kitalálta!
 
4 tálkába szétadagoljuk a pannacotta alapot. Beledobálunk tálkánként 2-2 feldarabolt epret. Lefedjük folpackkal, és hűtőbe költöztetjük min. 3 órára.
 
Ha megszilárdult, további eperdarabokkal, citromfűvel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Szerző: 5PL 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Egészség (50) Flag gondolja (38) Politika (1582) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (543) Tv fotel (65) Mozaik (83) Gazdaság (737) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2973) Heti lámpás (382) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Életmód (1) Történelem (19) Tereb (146) Mondom a magamét (8312) Mozi világ (440) Vetítő (30) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>