Ma 2025 június 12. Villő napja van. Holnap Antal, Anett napja lesz.
e14dc55ca8f4cf1de48eb4022e1bd805.jpg

Flag – gasztro magazin: Kapros-juhtúrós csöröge

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sós juhtúró, kapor a csörögében, melyet mártogassunk utána fokhagymás tejfölbe! 1-1 falat mennyország :-)

Hozzávalók:

  • 3 tojás sárgája
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 tk cukor
  • 1 ek kapor (most szárított)
  • fél tk só
  • tej, amennyit felvesz
  • sütéshez olaj
  • tálaláshoz tejföl, fokhagyma
 
 
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Nekem nem állt össze, ezért némi tejet adtam hozzá.

Pihentetjük 1 órácskát, majd 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk, melyet aztán éles késsel vagy derelyemetszővel kb. 15 cm széles csíkokra vágjuk.

Mire rájöttem a formázásra... Sosem sütöttem még, mint mondtam :-)

A csíkokból rombuszokat vágtam, közepüket éles késsel bevágtam. Mint egy Renault embléma :-) Egyik csücskét átfordítottam a vágáson, így keletkezett a képen látható alakzat.

Olajat forrósítunk, és percek alatt aranyszínűre sütjük a csörögéket. Törlőpapírra szedjük, lecsepegtetjük.

Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (8349) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Heti lámpás (398) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (19) Gazdaság (738) Irodalmi kávéház (543) Kultúra (9) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2981) Egészség (50) Sport (729) Flag gondolja (40) Gasztronómia (539) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>