- 0
Ez a fánk az, ami talán nem is fánk, csak nevében. Egyszerű sütőporos kavart tészta banánnal bolondítva, evőkanállal a forró olajba szaggatva. Kipróbáltam, nagyon finom, fél órán belül elkészül, s ideális egy tartalmas leves után második fogásként.
Hozzávalók kb. 15 tenyérnyi darabhoz
- 2 db banán
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 12-14 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- késhegynyi őrölt fahéj
- sütéshez olaj
A banánt villával/krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, a tejet. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, s a felvert tojásfehérjét. Egy hígabb galuskatészta állagot kell kapnunk eredményül.
Az olajat felmelegítjük, s evőkanál segítségével beleadagoljuk a tésztát. Kissé szétterül benne és fel is fújódik, egyszerre ne tegyünk bele túl sokat! Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, oldalanként 1-2 perc alatt.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat feligya róla, s azon frissiben tálaljuk.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak:
Előző cikkFlag- gasztro magazin: Tyúkláb fánk