Ma 2024 december 21. Tamás napja van. Holnap Zénó napja lesz.
6c605574c106851cf51c59d7502e5549.jpg

Flag- gasztro magazin: Tyúkláb fánk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Különleges fánk. Kevés élesztővel, viszonylag hamar elkészíthető, és az alakja miatt biztosan az asztal dísze lesz. Egy finom fanyar lekvárral igazi csemege.

Hozzávalók:

-          4 kisebb, egész tojás
-          18 dkg tejföl
-          1 csipet só
-          1 EK porcukor
-          50 dkg liszt
-          1 dkg élesztő
 
Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Függ a liszt mennyisége a tojások méretétől, és a tejföl víztartalmától, nekem kellet egy evőkanálnyi liszt még, készítsünk a kezünk ügyébe az ún. mankó lisztet. Nagyon jó állagú tésztát kapunk, nem ragad. Letakarva pihentessük egy fél órát. Hat részre osztjuk, és ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle.
 
 
Ezeket vágjuk 7-8 cm-es darabokra. Vágjuk be az egyik végét a feléig, majd a másik oldalról is, de előtte fordítsunk rajta 90 fokot (mintha kovászos uborkát vágnánk be). A két vágást fordítsuk ki egymással szemben, így kapjuk meg a kereszt alakot. Pihentessük még 10-15 percet, majd közepesen meleg olajban süssük ki. Első felét 2-3 percig, ekkor fedjük le az edényt, majd fordítsuk meg a tésztát és már fedő nélkül süssük meg a másik oldalát is.
A felesleges olajat itassuk le róla. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.
 
Jó étvágyat hozzá!

Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Sport (729) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (342) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Autómánia (61) Mozaik (83) Belföld (11) Jobbegyenes (2898) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Történelem (18) Gazdaság (724) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Flag gondolja (38) Mondom a magamét (8038) Egészség (50) Irodalmi kávéház (543) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Kultúra (9) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>