Ma 2024 december 22. Zénó napja van. Holnap Viktória napja lesz.
c2b02fc479eda7ca904fb101b364d234.jpg

Flag-gasztro magazin: Karácsonyi vörösboros puncs

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Felnőtt tartalommal! Kiadós mennyiségű vörösborral, és a karácsony ízeivel, illatával. Fogyasszuk melegen, de ne forrón! Védőital hólapátoláshoz, fabehordáshoz és kiadós téli sétákhoz (oda akár egy kis termoszba is vihetjük magunkkal).

Készíthetjük mézzel is, sőt a citrusok héját egy kicsit karamellizálhatjuk előtte egy kicsi cukorban.

Hozzávalók, 4 személyre:
 
- 2 tea filter (én egy fekete és egy gyümölcs teát szoktam készíteni)
- ½ liter félszáraz (asztali) bor
- 10-12 dkg (barna) cukor
- 2-3 ek rum/konyak
- 2 közepes narancs leve, és lereszelt héja
- ½ citrom reszelt héja
- 1-1 tk szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér,
 
 
Fél liter vízből és a két tea filterből egy erős teát főzök, a filtereket legalább 10-12 percet áztatom.
A bort felmelegítem a fűszerekkel, a citrusok héját és a cukorral, hozzáadom a rumot is. Arra kell figyelni, hogy szépen, lassan főzzük fel, ne lobogjon, mert akkor összetörik a bor.
Öntsük hozzá a natúr teát, és a narancsok levét. Kóstoljuk meg, ha kell, még édesítsük.
Kis lángon főzzük 5-6 percet, és már ihatjuk is. Fogyasztani mindig melegen ajánlott!
 
Egészségünkre!
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Kultúra (9) Történelem (18) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (543) Flag gondolja (38) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Belföld (11) Heti lámpás (342) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Mondom a magamét (8038) Vetítő (30) Nézőpont (1) Gazdaság (724) Szépségápolás (15) Életmód (1) Jobbegyenes (2898) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Sport (729) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>