- 0
A süti, mely nagyon csokis (természetesen!), ropogós mandulával borított, a máz alatt diszkréten egy réteg lekvár bújik meg, kerek egésszé téve az ízeket. Légiesen könnyed tésztájú, méltó záróakkordja lehet az ünnepi ebédnek!
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 ek. vanília kivonat
- 8 dkg mandula
- 8 dkg étcsokoládé
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 7 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
Tetejére:
- lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- mandulaszilánkok
A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, tányérra csúsztatva hűlni hagyjuk majd megdaráljuk.
Kis lábasban gyenge tűzön összeolvasztjuk a margarint, a cukrot és a vaníliát, míg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, a darált mandulát és a kakaóport, összeolvasztjuk őket.
Kevergetve langyosra hűtjük. Vigyázat, nem elnyalogatni! Életveszélyes...
Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, minden egyes darab után simára keverve a masszát, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatos, széles keverő mozdulatokkal a keményre felvert tojásfehérjéket.
Kapcsos tortaformát (enyém 22 cm-es) kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, s kb. 35 perc alatt készre sütjük - tűpróba! Rácsra téve hűlni hagyjuk.
A torta tetejét és oldalát bekenjük ízlés szerinti lekvárral. Leöntjük a felolvasztott étcsokoládéval, oldalán hagyjuk rusztikusan szanaszét csurogni, majd meghintjük mandulaszilánkokkal.
Hagyjuk megdermedni a csokoládémázat, s utána szeleteljük. Lélegzetelállítóan finom!
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak:
Előző cikkFlag-gasztro magazin: Ananász krémleves