Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
cd680dbe2ec33e84c3ba2d260dfd5ccc.jpg

Rejtő és Korcsmáros gyönyörű köntösben - Az elveszett cirkáló

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Képes Kiadó nagyszerű Rejtő sorozatának egyik darabját mutatjuk most be. Korcsmáros Pál méltán népszerű képregényeinek, újra, szebb köntösben kiadott, igényes változata ez a sorozat. Rejtő fanatikusoknak és természetesen képregény rajongóknak kötelező!

"Krokodil gyilkol, de nem elég alaposan. Hanyagsága nemzetközi konfliktust eredményez.
Kölyök úgy megrémül,hogy azt sem tudja, fiú-e vagy lány. Pedig jó lenne, ha legalább ő tudná!
Piszkos Frednek rossz a lapjárása – a vesztes az angol admiralitás.
A Balmoral cirkáló legény­ségének iszonyú tragédiája: gránát csap a söröshordóba...
Rozsdás, Bunkó, Főorvos Úr, Kölyök, Piszkos Fred és a többiek..."

 

 

Igazából még nem találkoztam sokszor Rejtő Jenő regényeivel, de amikor olvasni szoktam őket, mindig megfog az a századelői hangulat, amiket az írásai árasztanak: rejtett humorosságával, izgalmas történeteivel és változatos cselekményeivel olyannyira el tudja szórakoztatni az olvasót, hogy mind a 20. század elején, mind pedig napjainkban egyre csak várjuk, mikor bukkanunk olyan újabb Rejtő-kötetre, aminek révén belefeledkezhetünk a távoli tájakon történő tettek folyamába [hú, de hosszú mondat volt].
 
 
Az 1960-as évektől kezdve Korcsmáros Pál dolgozta fel ezeket a regényeket és a képregényes formában kiadott illusztrációi nagy népszerűségre tettek szert az akkori Füles-olvasók körében. Korcsmáros fia és unokája pedig ezt a hagyományt szerették volna -sikeresen- feléleszteni, amikor a Képes Kiadó megalapításával  az eredeti rajzok rekonstruálását és újraalkotását, majd kötetbe rendezését tekintették ]]>legfőbb céljuk]]>nak. Így gazdagítják évente néhány kötettel a magyar könyvpiacot - mint most a legújabb mű, Az elveszett cirkáló példája is mutatja.
 
A könyv története egy "átlagos" hétköznapi estével indul. Krokodil, a Döglött Patkány nevű kocsma pénztárosa egy nyúlánk kölyköt fojtogat, csak úgy ok nélkül. Az ismeretlen fiatal segítségére siet Rozsda, a furfangos, vörös hajú férfi, aki barátjai oldalán meg is menti a fiú életét. Kis kocsmaharc, majd kiderül, mit keresett a Kölyök a lebujban: fivére, a feltaláló eltűnt szőrén-szálán és a legutóbbi infók alapján itt volt. Ezek után felgyorsulnak az események: a 'Gyóntatók' Rozsdás vezetésével és a kultikus alak, Piszkos Fred közreműködésével a férfi keresésére indul - hadihajók elkötésének gondja, távoli földrészek harcosainak támadása, besúgókkal való találkozás őket bizony meg nem akadályozzák!
 
 
Fordulatos cselekményekkel van tele a könyv: sose tudhatod, ki kicsoda; miért van ott, ahol, vagy hogy mi is a célja. Gonoszok lepleződnek le, van itt szerelem, ármány, verekedés... Érdemes egyenként megnéznetek az árnyékolást, a színezést és az arcok mimikáját, mert annyira profi munkát végzett Garisa H. Zsolt és Varga "Zerge" Zoltán, hogy le a kalappal előttük. (Egyedül az volt a "bajom", hogy nagyon rövid volt, illetve hogy ahol időbeli/térbeli ugrálások voltak, ott nem mindig volt világos, ki hol miért. De rá lehet jönni.)
 
 
(A könyvből véletlenül kimaradt két oldal, ]]>itt]]> le lehet tölteni)
Az ilyen színvonalas kötetekért érdemes több hónapot várni! A sorozatnak megvan az esélye, hogy olyan kultikussá váljon, mint az eredeti Korcsmáros-rajzok, vagy a Rejtő-regények.
Kérem a következőt!
 
 
Natasha

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
]]>http://biblioteka.freeblog.hu]]> 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7719) Politika (1582) Egészség (50) Gasztronómia (539) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Kultúra (9) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2825) Életmód (1) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Tereb (146) Mozi világ (440) Mozaik (83) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (713) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>