Ma 2022 október 03. Helga napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
5941854542d2d29f3fcf74869d90d884.jpg

Magyar Menedék Könyvesház könyvklubja - Március

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kérjük, tekintse meg a Magyar Menedék Könyvesház márciusi törzsvásárlói hírlevelét.

]]>Hitélet]]>

]]>Közélet]]>

]]>Irodalom]]>

]]>Gyermek]]>

]]>CD DVD]]>

]]>Antropológia]]>

]]>Hagyomány]]>

]]>Ezoterika]]>

]]>Úti,ízek]]>

]]>]]>]]>]]>

]]>Domonkos László
Csurka
]]>

]]>További részletek >>]]>

Csurka Istvánra, a harmadik magyar köztársaság fenegyerekére emlékezik ez a kötet. A népi írók táborához tartozó politikus akkor vívta ki a balliberálisok utálatát, amikor 1990-ben megírta „Apák és fiúk” tanulmányát, amivel leleplezte az szdsz-t, és megakadályozta annak 1990-es választási győzelmét. Csurka nélkül talán még ma sem tudná senki, hogy ki volt Wass Albert, Somogyváry, Nyírő, hiszen író-politikusként kiemelt kulturális missziót is teljesített. A politikát is intellektuális oldalról közelítette meg. Nélküle ma senki sem énekelné a székely himnuszt a nemzeti rendezvényeken. A könyvet egyaránt ajánljuk azoknak, akik kedvelik, azoknak akik nem kedvelik, hiszen halottról jót vagy semmit. A Magyar Út Körök és a MIÉP fölött kétségkívül eljárt az idő, de elmondhatjuk, teljesítette misszióját, hiszen felnyitotta az emberek szemét.

]]>]]>

]]>Für Lajos
Magyar sors a Kárpát-medencében
]]>

]]>További részletek >>]]>

A szerző (egykori honvédelmi miniszter, történész) néhány éve nagy szelet vető tudományos megállapítást tett, mely szerint a magyarság megmaradásához a határrevízió elkerülhetetlen. Jelen könyve is ebben a szellemben íródott. A környező országokban a két legutóbbi népszámlálás eredménye alapján röpke 10 év alatt 15%-kal csökkent a határon túli magyarság lélekszáma. Itt jegyezzük meg, hogy a belhoni magyar korfa összeomlása sem mutat jobb képet.

]]>]]>

]]>Siposné Kecskeméthy Klára B. Kalavszky Györgyi
A Ludovika
]]>

]]>További részletek >>]]>

A Ludovika szimbólum, a hazafiasság szimbóluma. A magyar katonai akadémiáról szól ez a könyv, annak múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Különösen azoknak ajánljuk, akik a hadtörténet után érdeklődnek.

]]>]]>

]]>Vitéz Galántay Ervin
Az utolsó kadét
]]>

]]>További részletek >>]]>

Hasonlóan a hadtörténet után érdeklődők figyelmébe ajánljuk ezt a könyvet, ami a budavári kitörésről, bővebben Budapest ostromáról szól, és az ott szolgáló katonák elhivatottságáról, és mindez egy kadét szemével.

]]>]]>

]]>Pusztaszeri László
Szép magyar élet - Szeleczky Zita pályaképe
]]>

]]>További részletek >>]]>

Szeleczky Zita színművésznő életéről szól ez a könyv, átfogva a háború előtti időket, a menekülését, az emigráció korszakát, majd hazatelepülését. A könyvet nem csak színházkedvelőknek ajánljuk, hanem a 20. századi történelem iránt érdeklődőknek is mivel egy ember életének tükrén keresztül, megmutatkozik az egész 20. század.

]]>]]>

]]>Laár András
Kiderülés
]]>

]]>További részletek >>]]>

A szerző közkedvelt parodista, zenész és közismerten buddhista vallású. Jelen könyve is buddhista ihletésű, így elsősorban a meditáció, az ezoterika, az asztrológia kedvelőinek ajánljuk, de azoknak is, akik az előadóművész rajongói. További részleteket is megtudhat a könyv terméklapján.

]]>]]>

]]>Bárány Attila Laszlovszky József Papp Zsuzsanna
Angol-Magyar kapcsolatok a középkorban
]]>

]]>További részletek >>]]>

Az angolszász államok szövetsége ma szuperhatalom, míg a középkorban Magyarország volt nagyhatalom. Sokan nem tudják, hogy a kontinentális európa első alkotmánya az aranybulla volt, melyet csupán néhány hónappal előzött meg a Magna Charta, amit napjainkban a világ első alkotmányának neveznek. Vajon van-e összefüggés az egy időben (hiszen néhány hónap a középkorban nem idő) kibocsájtott 2 alkotmány megalkotása között? Vajon az Árpád-házba beházasodott angol királynők milyen hatást gyakoroltak hazánkra, és ez milyen hatással volt a két ország kapcsolatára? Ilyen kérdésekre kaphatjuk meg a választ a könyvből.

]]>]]>

]]>Andreas Moritz
A rák nem betegség
]]>

]]>További részletek >>]]>

Andreas Moritz - „A csodálatos máj- és epehólyag tisztítás” című bestseller szerzője legújabb kötetét tarthatja kezében az Olvasó. Korunk népbetegsége a rák a témája ennek a könyvnek, ami egészen új megvilágításba helyezi a betegséget. A világ több országában betiltották a kemoterápiát, mivel bebizonyosodott, hogy hatástalan, és

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Politika (1581) Flag gondolja (33) Sport (729) Jobbegyenes (2431) Történelem (15) Egészség (50) Szépségápolás (15) Heti lámpás (260) Belföld (8) Irodalmi kávéház (514) Életmód (1) Mondom a magamét (6347) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (142) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mozaik (83) Gazdaság (667) Tv fotel (65) Nagyvilág (1464) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>