Ma 2022 január 22. Vince, Artúr napja van. Holnap Zelma, Rajmund napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 207. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Botrány Németországban

Botrány Németországban: egy tartományi bíró is a “bűntudatkultusz” végét követelte

]]>DIE WELT]]>

Hatalmas botrányt okozott Németországban, hogy Jens Maier tartományi bíró – és az Alternatíva Németországért párt parlamenti képviselőjelöltje –  Björn Höckével együtt lépett fel, őt dicsérve (lásd lentebb), és dicsérte a náci NPD pártot.

Höcke, a thüringiai AfD-elnök pár napja „vitatott” beszédet mondott a holokausztemlékművekről. A berlini holokauszt emlékművet a „szégyen emlékművének” nevezte.

Ugyanakkor a német politikában és németországi zsidó szervezetekben felháborodást váltott ki az is, hogy a német alkotmánybíróság elutasított egy keresetet az NPD betiltására. Lásd például a Berliner Morgenpost „Az NPD-re vonatkozó ítélet a politika blamázsa” című cikkét itt: ]]>https://www.morgenpost.de/politik/article209310289/Das-Urteil-zur-NPD-ist-eine-Blamage-fuer-die-Politik.html]]>

Maier bíró kijelentette, hogy Európában „a kevert népek előállítása egyszerűen elviselhetetlen”. Kifejtette azt is, a nemzeti szocialista idők „feldolgozását illetően a bűntudatkultuszt végleg be kell fejezni”.

Trumpot elnökként tovább vizsgálja a hírszerzés

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

Az amerikai rendőrség és hírszerző hatóságok tovább vizsgálják azt,  hogy vannak-e kapcsolatok orosz tisztségviselők és Donld J. Trump emberei között, beleértve Paul Manafort-ot, Trump volt kampánymenedzserét.

A tovább folyó vizsgálat azt jelenti, hogy Trump társait tovább vizsgálja az elhárítás annak ellenére, hogy őt ma avatják az Egyesült Államok elnökévé.

Az Obama-kormány szerint az orosz kormány segítette megválasztását.

Trump elnökként felügyeletet gyakorol e szervek fölött és hatalmában áll, hogy „ezen erőfeszítéseknek legalább egy részét leállítsa vagy más irányt szabjon nekik”, jelenti a vezető amerikai lap.

Junckerék hamisított szöveg miatt feketelistázták a Deutsche Wirtschafts Nachrichtent

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFT NACHRICHTEN]]>

A viszály „almája”: Soros és „orosz propaganda”

A DEUTSCHE WIRTSCHAFT NACHRICHTEN kiadója, Michael Maier éles tiltakozást küldött Jean-Claude Juncker uniós biztoshoz.

Az Európai Bizottság ugyanis a független német portált, annak jelentését meghamisítva orosz propaganda terjesztésével vádolta és feketelistázta. /A facebook korábban már blokkolta a DWN-t, amiről e portál olvasói innen tájékozódhattak./

Michael Maier a hamisítást „hihetetlen” lépésnek jellemezte. Azt írta, az üzleti szempontból árt a portálnak és a vád semmivel nem támasztható alá. A DWN a jó hírnevű svéd Bonnier kiadóhoz tartozik, közölte.

(Megjegyzés: és ha valaki tényleg orosz propagandát fejt ki, az miért súlyosabb annál, mintha valaki másfajta propagandát terjeszt? Az utóbbit soha nem kifogásolta senki.)

A kiadó követeli, hogy a DWN-t azonnal távolítsák el a listáról és nyilvánosan kérjenek bocsánatot hétfői, január 23-i határidővel.

A DWN egy mai, másik ]]>cikkében]]> közöl részleteket az Európai Bizottság feketelistás hamisításáról.

A feketelistát az EU East StratCom Task Force állította össze.

A DWN, indokolja a feketelistázó Európai Bizottság task force, azt állította, hogy tavaly január 22-én e a mondat szerepelt egyik cikkében: „George Soros: Ha Oroszország nem segít, az EU szétesik”.

Ezzel szemben  ott ez olvasható: „George Soros befektető az EU szétesését elkerülhetetlennek tekinti – hacsak nem indítanak meg egy Marshall-tervet, amely mindenek előtt Kelet-Európát menti meg. Soros azon is van, hogy az EU-nak Oroszországot is támogatnia kellene”.

A cikkhez a DWN videót mellékelt, amelyben Soros pont azt mondja, amit idézett tőle.

/Megjegyzés: a szélhámos gengszter – “Soros György, magyar származású, stb., hogy a közszolgálat, stb. is azonosítani tudja” – a Bloomberg tévének adott mostani interjújában ennek pontosan az ellenkezőjét mondja: azt, hogy az EU-nak nem kell szétesnie a Brexit miatt./

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5834) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Gazdaság (663) Sport (729) Politika (1579) Egészség (50) Kultúra (6) Mozaik (83) Heti lámpás (256) Életmód (1) Történelem (14) Irodalmi kávéház (509) Tereb (139) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2202) Tv fotel (65) Autómánia (61) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>