Ma 2021 október 24. Salamon napja van. Holnap Blanka, Bianka napja lesz.
lovas.jpeg

Lovas István: Elhallgatott hírek 49.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen médiánkban, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

CSODA TÖRTÉNT: A STÁJERORSZÁGI LAP BEVALLOTTA, HOGY „A VILÁGOT MEGRENGETŐ” BICSKEI RENDŐRI KEGYETLENKEDÉS A MENEKÜLTEKKEL ÉPP AZ ELLENKEZŐJE VOLT: RENDŐRI SEGÍTÉS

Feltették a teljes sztorit bemutató és a csalást leleplező videófelvételt.

A stájerországi Kleine Zeitung nevű napilap olyat tett, ami példátlan a nyugati sajtóban: leleplezte, hogy az a fotó és a hozzátartozó, de csak egy részében bemutatott videó, mely „megrázta a világot”, teljesen hamis. A magyar rendőrök a bicskei állomás előtt vágányon heverő menekültekkel szemben nem hogy kegyetlenkedtek volna, hanem az életüket és testi épségüket védték meg. A hamis felvétel ott volt a Kleine Zeitungban, a New York Times-ban, a Daily Telegraphban és oly sok más helyen. Beleértve a BBC-t. A kegyetlen magyarokról.

Ugyanezt a leleplező történetet az osztrák info-direkt.at portál is bemutatta.

A hazai sajtó – élén az MTI-vel – miért nem harsogja, kürtöli szét ezt a páratlan helyesbítést?

Miért?

Holott a Kleine Zeitung helyesbítése szerint a bicskei „kegyetlenkedő” jelenet olyannyira ikonikus lett, mint az a fotó, amelyet az amerikai napalm bomba által felgyújtott, futó gyerek ábrázolt a hetvenes években.

Íme a történet: a fotó azt mutatja, hogy egy menekült anya kisbabájával Bicskén az állomás előtti vágányokon fekszik. A teljes videón látható, hogy a rendőrök körbe vesznek egy vadul gesztikuláló, kiabáló férfit, akinek sír a babáját a karjában tartó felesége. Majd rálöki a vágányra. Ekkor futnak oda segíteni a rendőrök, akik lefogják a férfit és megszabadítják tőle a feleséget és a babát. Az anyuka és gyereke ott fekszik a sínen még, és ekkor kattannak a vakuk és kamerák. Aminek produktuma megrázta a világot.

És most a Kleine Zeitung helyesbít. Plusz bemutatja az egész videót, a mentessel. A helyesbítés szeptember 4-i keltezéssel olvasható a stájerországi forrásban, míg tegnapi keltezéssel a másikban osztrák forrásban, amely áprilisi létrehozása óta ontja az érdekesebbnél érdekesebb híreket.
Aki kíváncsi a történetre, íme a fotó, a teljes videó és a helyesbítő cikk mindkét forrásból. Az info-direkt fotója még rémisztőbb és számos külföldi médiában az volt látható.

MTI, bécsi magyar nagykövetség, magyar Külügyminisztérium, magyar sajtó? Hol vagytok?

]]>http://www.kleinezeitung.at/…/Ungarn_Ein-Bild-und-seine-Ges…]]>

]]>http://www.info-direkt.at/ein-bild-sagt-mehr-als-tausend/]]>

(Lovas István, FB, 2015-09-08)

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (662) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2133) Mondom a magamét (5656) Sport (729) Kultúra (6) Egészség (50) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Heti lámpás (255) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Történelem (14) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (506) Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1463) Belföld (6) Politika (1578) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>