Ma 2022 augusztus 19. Huba napja van. Holnap István napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 206. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ferenc pápa a „keresztény papagájokra” panaszkodott

]]>RUSSIA TODAY]]>

Nem elég, ha valaki templomba jár, hanem jótetteket is végre kell hajtania, mert akkor csak olyan „papagáj” lesz, aki imádkozással tölti az idejét, de Istent nem szolgálja, jelentette ki az egyházfő.

„Ha azt mondom, katolikus vagyok, és minden vasárnap elmegyek misére, de azután nem beszélek a szüleimmel, nem segítem a nagyszüleimet, a szegényeket és nem látogatok betegeket, akkor az egésznek nincs értelme”, mondta a pápa  Guidonia Mondecelioban, tudósít figyelmeztetéséről az orosz televízió angol nyelvű adása.

Lavrov: Nem Oroszország, hanem Európa avatkozott be az amerikai választásokba

A független német hírportál, a ]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFT NACHRICHTEN]]> ezzel a címmel tudósít arról, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Sebastian Kurz osztrák külügyminiszterrel folytatott moszkvai megbeszélése után tartott sajtókonferenciáján kijelentette: „Nem Oroszország, hanem Angela Merkel és más európai politikusok avatkoztak be az amerikai választásokba.” Hozzátette:   Oroszország készen áll együttműködni az EU-val és a NATO-val.

Kifejtette: „Az Oroszország elleni vádak éppen azoktól származnak, akik nyíltan befolyásolták az elnökválasztást és Trumpot démonizálták”. Mint tette azt Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter, aki Trumpot „gyűlöletprédikátornak”, Boris Johnson mostani brit külügyminiszter pedig Trumpot „alkalmatlannak” nevezte az elnöki hivatal betöltésére, míg most már azzal dicséri, hogy Trump győzelme esélyt ad.

Lavrov még Hollande  francia elnököt és Theresa May brit miniszterelnököt, valamint egyéb európai vezetőket idézett, akik erősen beavatkoztak Amerika belügyeibe.

/Megjegyzés: Lavrov igazán visszafogottan nyilatkozott, nem említve, miként buzdították amerikai, uniós és európai politikusok a törvényes ukrán kormány elleni lázadást mind a Majdan-téren, mind hazai pályáról./

Merkelt lőve vágott vissza a brit Sun a német Welt-nek: Az utolsó kapcsolja le a villanyt az EU-ban!

]]>THE SUN]]>

A brit bulvárlap és a német Die Welt kemény csapásokat mértek egymásra Theresa May keddi Brexit beszéde kapcsán.

Tegnap a die Welt címoldalán mutatta a brit miniszterelnök és a BBC „Little Britain” („Kis Britannia”) vígjátékának logóját. A napilap twitterén a címoldalt mutatta ezzel a felirattal: „Oly magányos”.

Ma a Sun visszavágott ezt kérve: „Az EU-ból utoljára kilépő legyen szíves kapcsolja le a villanyt”.

Tony Gallagher, a Sun főszerkesztője twitterén e búcsúztatót küldte szét úgy, hogy azon egy villanykörte volt látható, rajta Angela Merkel arcával, ezzel az aláírással: „Szeretettel a Kis Britanniától”.

Németország: Merkel facebook cenzúrája: “álhírterjesztésért” akár 5 év börtön

]]>MINA]]>

A facebook most első ízben indít „tényellenőrzési” és „álhírjelölési” akciót az USA-n kívül: Németországban teszteli  cenzúrázó tevékenységét. Ez azt jelenti, teszi fel a kérdést az angol nyelvű macedón hírportál, hogy a facebook cenzúrázni fogja a CNN-t, a New York Times-t és a Washington Post-ot is, mert ismételten álhíreket közölnek?

A közösségi média német használói ezután lehetőséget kapnak, hogy jelentsenek egy történetet álhírként. Azt a „Correctiv”-nek, egy harmadik fél által végzendő tényellenőrnek küldik. Ha az úgy dönt, hogy a történet álhír, akkor az „vitatott” jelzőt kap, magyarázattal együtt.

Ezeket a sztorikat a hírtovábbító algoritmus nem kezeli prioritásként és az emberek figyelmeztetést kapnak, ha meg akarják osztani.

A facebook szóvivője elmondta, tárgyalnak a német médiumokkal.

A német kormány attól tart, hogy az ottani választásokat álhírek terjesztésével és politikai kampányok meghekkelésével akarják befolyásloni.

A német kormány decemberben közölte, olyan törvényt akarnak elfogadni, amelynek értelmében a facebook fél millió eurós büntetést kapna álhírek terjesztéséért.

Merkel kancellár figyelmeztetett arra,  hogy Oroszországból származó online támadások és félre tájékoztatások jöhetnek és ezek szerepet játszhatnak a választási kampányban.

Heiko Maas német igazságügyi miniszter pedig arra figyelmeztetett, hogy az álhírek „vitakultúránkat vfeszélyeztetik” és hozzátette, h ogy szélsőséges estekben a felelősök AKÁR 5 ÉV BÖRTÖNT KAPHATNAK.  

(A volt agitpropos Merkel nyilván szinte az anyatejjel szívta magába, hogy mi az álhír.)

Hszi Csin-ping kínai elnök: Olimpiát rendezni csodálatos – Peking rendezi a 2022-es téli olimpiát

XINHUA

A svájci Lausanne-ban Hszi Csin-ping kínai elnök tegnap meglátogatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot. Annak vezetője, Thomas Bach elragadtatással beszélt a kínai vezető látogatásáról.

Hszi elnök azt ígérte, a 2022-es pekingi téli olimpiai tájékok rendkívüliek lesznek.

Peking a világ első olyan városa, amely nyári és téli olimpiát is rendezett.

Hszi kijelentette, a sport jobbá teheti az oktatást, javítja az emberek egészségét és jólétét és növelheti az élettartamot. Az olimpia pedig lelkesítően hat a sportolásra.

Hozzátette, a 2022-es téli olimpiai játékok nem csak Kína és az új Selyemút mentén elhelyezkedő országok gazdasági növekedését növeli majd, de erősíti a térség békéjét és stabilitását. Egyben az északi Hebei tartomány gazdasági, szociális és infrastrukturális fejlődéséhez is hozzájárul.

A kínai elnök megígérte, hogy a pekingi téli olimpiai játékok „zöld, inkluzív, nyitott és tiszta” módon lesz megrendezve.

Ezzel szemben nálunk egy SZDSZ atmoszférájú társaság… és most következzen a Klubrádió jelentése:

Csütörtök reggel kezdte meg az aláírásgyűjtést a budapesti olimpia megakadályozásához szükséges népszavazás kiírásához a Momentum Mozgalom. Összesen 30 napjuk van rá, hogy 138 ezer budapesti lakos aláírását összegyűjtsék.

A Blaha Lujza téren és a Móricz Zsigmond körtéren reggeltől estig várják az aláírókat, délután 4-től pedig további 23 helyszínen lesznek jelen – mondta a Klubrádió reggeli műsorában a szervezet vezetőségi tagja.

Fekete-Győr András szerint 600 aktivistájuk van, és több mint 6 millió forintot gyűjtöttek össze a február végééig tartó akcióhoz. Hozzátette: jó esélyeket látnak a kellő támogatás megszerzésére, sőt annál többet, 170-180 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni a népszavazás kiírásához.

Putyin odavágott Romániának

]]>FOTER]]>

Putyin Nagy-Moldova térképét ajándékozta Dodonnak

Az orosz elnök pontosan tudja, mivel lehet hergelni a kis Romániát.

Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság elnöke kedden Moszkvába érkezett, ahol találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. És mit kapott ajándékba a moldovai az orosztól? Egy térképet. És milyen térképet? Hát a Bartolomeo Borghi olasz kartográfus által 1790-ben megrajzolt Nagy-Moldova térképét.

A térkép az 1790–1791-es orosz-török háború után készült, és a következő területeket tartalmazza: a mai Moldovai Köztársaság, Észak-Bukovina és Dobrudzsa egy része. Ezzel a gesztussal Putyin biztos jól kiveri a bukaresti biztosítékokat. Megint.

(Szó szerinti átvétel az erdélyi portálról)

Kialudt a fény Davosban, ahogyan Biden az amerikai „vezetésről” beszélt

MINA

„Talán véletlen volt, vagy netán jelképesebb, de bármi is volt, Joe Biden amerikai alelnök azt látta, hogy a villany elalszik, amikor kiejtette a száján az amerikai ’vezetést’ útolsó fontos beszédén alelnökként, a svájci Davosban. Azt mondta: ’megőrizzük vezető pozíciónkat’. Éppen ezt mondta Biden a davosi Világgazdasági Fórumon a hallgatóságnak Biden, amikor a pódiumot megvilágító lámpák kezdtek elsötétedni”.

Ekkor ezt mondta: „Ha nem küzdünk értékeinkért, senki más nem fog”.

/Vigyázat: nincs olyan nyugati tömeggyilkos vagy Európa-nyomorító nyugati vezető, aki ne deklarálná minden beszédében az ’értékek’ megőrzésének fontosságát./

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (260) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1464) Történelem (15) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Autómánia (61) Kultúra (6) Sport (729) Mondom a magamét (6251) Belföld (8) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Tv fotel (65) Gazdaság (667) Irodalmi kávéház (513) Tereb (142) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2388) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>